Vaksinasjonsstatus uke 36

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Her kan du lese vaksinestatus for uke 36.

Status vaksinasjon i Evenes

88 % av Evenes kommunes innbyggere over 18 år har nå fått første dose, mens 81 % har fått andre dose.

Antall innbyggere over 18 år Prosent over 18 år Antall innbyggere under 18 år Antall totalt
Dose 1 976 88 % 23 999
Dose 2 902 81 % 0 902

Vi har sendt ut sms innkalling til alle som er registrert i Helseboka. Det er fortsatt noen som ikke har fått vaksinetime da de ikke har satt seg opp på time, og vi har ikke lyktes å oppnå kontakt. Hvis du er registrert i Helseboka og ikke har mottatt sms, ber vi deg ta kontakt med vaksinetelefonen på 947 96 421 så setter vi deg opp på time.

Fremskydning av 2.vaksinedose

Det er svært viktig at alle nå fremskynder sin andre vaksinedose. Våre ansatte ringer nå rundt til alle i timeboka for at flest mulig skal bli fullvaksinert.

Du kan selv fremskynde timen din ved å logge inn på helseboka ved hjelp av linken du fikk på sms da du fikk timeinvitasjon. Du kan også ringe vaksinetelefonen og fremskynde timen din.

Vaksinasjon av barn og ungdom 12-15 år

Evenes kommune tilbyr koronavaksine til ungdom mellom 12-15 år i uke 38. Vi sender ut informasjonsbrev til foreldrene via skolens kanaler, og ber dere være raske å levere inn samtykkeskjema.

Her kan du lese FHIs informasjon om koronavaksinasjon for ungdom

Her finner du samtykkeskjema som må signeres av begge foreldre (ved delt foreldrerett ) før vaksinasjon gjennomføres.

Vaksinasjon med 3.dose

Regjeringen har besluttet å tilby en tredje dose til pasienter med alvorlig svekket immunforsvar. Disse pasientene skal identifiseres av sin behandlende lege i spesialisthelsetjenesten, eventuelt fastlege. Nærmere informasjon om hvordan du melder deg til dose 3 kommer. Vi starter med vaksinasjon av dose 3 så snart vi får et system på plass for innmelding av disse pasientene og bestilt vaksinedoser.

Tildeling av vaksiner til kommunen de neste ukene:

Vi vaksinerer nå færre dager i uka, og enkelte uker har vi ikke vaksinering i det hele tatt. Dette skydles at det er få som melder seg til 1.dose nå, og vi fremskynder timene til alle med 12 ukers intervall. Staten har avviklet ordningen med automatisk utsending av vaksiner, og vi må  bestille vaksiner etter behov. Dette medfører at vi må planlegge tidlig hvor mange doser vi kan sette fra uke til uke.

Det er viktig at de som vi har prøvd å ringe eller sende sms om timeendring, tar kontakt tilbake!

Dersom du ikke ønsker å benytte din oppsatte time til dose 2 i Evenes/ Tjeldsund fordi du har flyttet eller andre årsaker, ber vi deg avlyse timen din. Vi har de siste ukene opplevd at noen ikke møter opp på timen sin, og det medfører at vaksinedoser går til spille.

Kommunen har fått både Moderna og Pfizervaksiner de siste ukene. Vi vet ikke hvilke vaksiner vi kommer til å motta videre fremover, og det er dessverre ikke bli mulig å velge vaksinetype. Både Moderna og Pfizer er mRNA vaksiner og regnes som likeverdige. Folkehelseinstituttet skriver på sine sider at det å kombinere vaksiner gir like god beskyttelse, og medfører ingen større risiko for alvorlige bivirkninger, enn det å få vaksine fra samme produsent. Forskning viser også at Moderna beskytter best mot deltavarianten etter dose 1.

Ønsker du vaksine?

Det er fortsatt mulig å registrere seg for vaksine i Helseboka: Registrer deg her.