På tide med lussjekk

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Helsesykepleier har en sterk anbefaling om at alle kommunens husstander, sjekker seg for hodelus innen utgangen av fredag i uke 19.

Det har vært flere og gjentakende utbrudd med hodelus i Evenes. Vi ber deg derfor sjekke om du ser hodelus i hodebunnen, samt gre håret med lusekam.

Her kan du lese brosjyren om lus

voksen hodelusDet er stor sannsynlighet for at lusen er i en husstand med tilknytning til barn i grunnskolen, og ikke bare i husstander med barn. Det er bare sammen vi får bukt med hodelusa, og husk at det ikke er urenslighet som er årsak til at den finner seg til rette i ditt hår og hodebunn. Den liker faktisk best ren hud og hår, da det er bedre tilgang til blod, samt at eggene fester seg bedre til rent hår.

Det er ingen skam å få lus. Et nylig kjerringråd som helsesykepleier har plukket opp er å blande 2-3 dråper tea tree oil (te-tre-olje) i sjampoen når du vasker håret. Behandlingen som fås kjøpt på apoteket fungerer, men du må i tillegg benytte lusekam for å bli kvitt egg, før de klekker. Noen ganger må behandlingen foretas to ganger før en blir kvitt alt.

Det er fullt mulig for alle husstander i kommunen å ta denne utfordringen de neste 9 dagene. Kløen kommer naturlig når samtalen tas opp, og husk at kløen bekjempes med å sjekke ditt hår, samt at den trives best bak ørene og området der det er varmt og godt.

Lykke til, og sammen er vi dynamitt. Ønsker alle en fortreffelig onsdag!

Hilsen Ann-Kristin, helsesykepleier Evenes

Her kan du lese mer om lus