Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

17. mai for alle i Evenes

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

17mai2021FotoUnnKristinLabergwww

Det blir en annerledes 17. mai i år også, men feiring blir det likevel! I år blir det en blanding av digital sending og en bilkortesje uten overføring.

Sendingen gjøres av HT-media og den blir tilgjengelig både direkte når det skjer og i opptak, slik at alle som vil kan se når de ønsker. Takket være støtte fra Sparebank 68° Nord kan vi også i år sende direkte til alle kommunens innbyggere.

Vi håper så mange som mulig vil være med å kjøre i tog. Kortesjen går i rolig tempo langs ruta. Vi håper at alle som kan pynter egen bil med både flagg og annet, setter på musikk og deltar i toget. Komiteen oppfordrer til godt humør, kreativitet og litt leven også i forbindelse med toget, selv om det skal være passe høytidelig. Vi minner om at alle må overholde smittevernregler: Holde avstand, passe på hvem du sitter i bil med o.s.v.

Vi oppfordrer folk til å rydde litt ute og pynte ekstra med flagg på og andre måter denne helt spesielle 17. mai dagen i Evenes.

Vi ønsker alle en flott 17. mai og velkommen til feiring!

Program for dagen:

 • Kl.09.30   Kransenedleggelse Lenvik kirkegård
 • Kl.10.00   Gudstjeneste Evenes kirke v/prestevikar Fredrik Sletbakk Olsborg 
 • Live-sending:               
  Kl.11.00   Kransenedleggelse og taler ved bauter på Evenes kirkegård 
  Tale ved komunestyrerepresentant Skjalg Hamnes og Forsvaret v/ 133 Luftving, oberstløytnant Kristian Holand. For å ikke samle for mange på kirkebakken, så oppfordrer vi folk til å følge programmet digitalt.
  Kl.11.25   Live-sendingen fortsetter med innsendte filmer og bilder fra Evenes-folk
  Kl.12.00   Konsert med Hærens musikkorps Harstad fra Harstad kulturhus 
  Tale for dagen v/Eystein Markusson
  Kl.12.40   Live-sending slutt
 • Kl.11.30   Bilkortesje fra Evenes kirke RUTE: Langs Nerveien til Liland - forbi Evenes omsorgssenter – videre til Kleiva – via Kleivveien/Bergvikveien til Bunnpris der kortesjen avsluttes. Start gjerne bilkortesjen fra din hjembygd og heng dere på fra Evenes kirke – eller underveis.
 • Ca kl.13.30  Bilkortesje slutt

På bildet ses 17. mai-komitéen v/Svein Nilsen, Terje Bartholsen, Birgitte Rørvik Bruun og Rune Hamnes. Jan Inge Yttervik, Åse Elvemo og Bjørn Kirkestuen var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Unn Kristin Laberg