Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Mer om Evenes

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Om Evenes

LilandEvenes kommune med våre vel 1400 innbyggere ligger på nordsiden av Ofotfjorden helt nord i Nordland fylke på grensa til Troms.

Kommunen ligger i en av de mest folkerike områdene i Nord-Norge ca seks mil fra både Harstad og Narvik. Kommunen er på 257 kvadratkilometer (eksklusiv sjøareal) og består av jord- og skogområder, lange strandlinjer og fjellområder. Landskapet er hovedsakelig lavt (70 prosent er under 300 moh), men nord og øst for Bogen finnes større fjellområder med topper over 1.000 moh (Lilletind og Niingen). 

Flere plasser i kommunen har sterke, lange og levende historiske røtter, først og fremst i området rundt Evenes kirke og rundt handelsstedet Liland. I begynnelsen av forrige århundre ble det drevet jernmalmgruver i Bogen, og dagbruddene er godt synlige i terrenget ovenfor tettstedet. 

 

Bogen i OfotenAdministrasjonssenteret Bogen (bildet) har rundt 450 innbyggere. Evenes kommune er den største arbeidsgiveren i kommunen. I tillegg er det en del jord- og skogbruk, samt jernstøperi og trevareindustri i Bogen. Stamflyplassen Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes ligger i kommunen med gode forbindelser til resten av landet og verden. 
E-10 (Kong Olavs vei) går gjennom hele kommunen. Fra Narvik er det forbindelse med tog til Europa. Hurtigruta og annen sjøverts transport går fra Harstad.

Kommunen legger forholdene til rette for nyetableringer og ønsker disse velkommen. Næringsområder er etablert i nær tilknytning til Harstad/Narvik Lufthavn og i Bogen.

Det finnes rimelige tomter i boligfelt både i Bogen, Evenesmark og på Liland.


Kommunen har et utstrakt samarbeide med nabokommunene Tjeldsund og Skånland, i det såkalte ETS-samarbeidet.

Hjulet i kommunevåpenet symboliserer Evenes som kommunikasjonsknutepunkt både fra langt tilbake i tida og i dagens virkelighet.

I forbindelse med Friluftslivets År 2015 ble Evenes kåret til 3. beste friluftslivskommune i Norge. Mer om Evenes som friluftslivskommune finner du her.