Influensavaksinering 2020

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

nurseÅrets influensavaksinering er på følgende datoer:

Evenes samfunnshus, Bogen:
Torsdag 29.oktober kl 09 - 15.
Fredag 30.oktober kl 09 - 15.

Bygdehuset Solbakken, Tårstad:
Tirsdag 3.november kl 09- 15

Kan du ikke møte opp på oppsatte dager, kan du bestille time på ETS medisinske senter.
Det er ingen timebestilling.

Hvem kan ta influensavaksine?
Frem til 01.12 2020 er influensavaksinene forbeholdt disse gruppene både ved massevaksinering, hos fastlegen og apotekene:
• Alle over 65 år
• Folk med hjerte- og lungelidelser, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar, samt deres pårørende, og svært alvorlig fedme
• Gravide i 2. og 3. trimester, gravide i 1. trimester som har en kronisk sykdom eller er helsepersonell
• Helsepersonell med pasientkontakt.

I tillegg anbefales influensavaksine til:
• Personer som bor sammen med immunsupprimerte pasienter
• Svinerøktere og andre som har regelmessig kontakt med levende griser
Ønsker du vaksine for lungebetennelse, må denne forhåndsbestilles på helsestasjon tlf. 901 68 312.

Smittevern
Vi gjør oppmerksom på at vaksineringen følger anbefalte smittevernråd - endringer kan komme dersom smittesituasjonen endres.
I lokalene vil det være håndsprit tilgjengelig, god plass mellom de som møter opp og vakter som passer på at smittevernet blir ivaretatt. Den som vaksinerer, vil bruke munnbind.
Vi ber om at du har på t-skjorte/singlet når du kommer til vaksinering, da dette vil gjøre det enklere både for deg og oss.

Influensavaksine kr 150
Influensavaksine + Pneumovax kr. 450
Vi har bankterminal og Vipps. Vi tar ikke imot kontanter.

Det vil bli satt opp egen influensavaksinering for beboere i sykehjem og omsorgsboligen når den forsterkede influensavaksinen kommer i desember.

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med helsesykepleier Ann- Kristin Skånhaug.