Orientering om korona

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Stine i kommunestyretVår helse og omsorgsleder Stine Fedreheim orienterte i dag Evenes kommunestyre om status på korona.

Her kan du høre og se innlegget hennes.

Dette er det hun orienterte om:

Status i Evenes: Vi har fortsatt 0 smittede.

Vårt mål er å holde 0 så lenge som mulig.

Testing:

Hittil har 808 personer i Evenes og Tjeldsund kommune blitt testet ved ETS medisinke senter. Det har vært en kraftig økning etter ferien, gjennomsnittlig ca 20 tester pr dag de siste to ukene.

Testingen utføres på hverdager. Testene bringes til UNN Tromsø eller sendes til Fürst tre dager i uka, og alle får svar på sine tester på www.helsenorge.no. Positive tester varsles pr telefon til kommuneroverlegen.

Det gjøres ikke testing i helgene, men om det haster kan man vurdere å ta kontakt med Harstad kommune. Testingen utføres av to godt opplærte sykepleiere og vi har god testkapasitet.

Pandemitelefon

Etter ferien var det stor pågang på telefonen til ETS medisinske senter, og det ble etablert en pandemitlf tlf 902 84 955. Hit kan du ringe for å avtale testing eller stille koronarelaterte spørsmål. Åpningstid mandag-fredag mellom kl 08.30- 11.30. Pandemitelfonen betjenes av to personer.

Smittesporingsteam

Det er etablert et smittesporingsteam bestående av tre ansatte fra legensenteret, supplert med to ansatte fra Evenes kommune. Vi er godt rustet til eventuell smittesporing.

Fortløpende arbeid

Vi holder oss oppdatert på nasjonale råd og anbefalinger og oppdaterer våre rutiner loaklt. Vi er forberedt på et eventuelt smitteutbrudd.

År oppfordring er: Lev så normalt som mulig med koronahensyn – dsvs hold avstand til hverandre, ivareta god håndhygiene og hold deg hjemme om du er syk.

Influensavaksinerg

Årets influensavaksinering er under planlegging (oktober/november) Vi oppfordrer helsepersonell og personer i risikogruppen å ta influensavaksine for å beskytte seg mot sykdom og spare helsetjenesten for økt pågang. Nærmere informasjon kommer.

Orienteirng om legetjenesten

Det er idag to ledige legestillinger ved ETS medisinske senter (en fastlege og en ALIs stilling) Stillingene har vært utlyst tre ganger uten respons. Alle stillingene er dekket med vikar og våre innbyggere får sitt behov for legetjenester ivartatt – dessverre er det noen ikke har fått en fast fastlege, men det jobber Tjeldsund kommune med.