Utlån av bilstoler

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Evenes kommene har fått trafikksikkerhetsmidler fra Nordland fylkeskommune og starter nå opp en utlånsordning av barnebilstoler.

Formålet er å gi barn som er på besøk i Evenes en trafikksikker ferdsel ved at man kan låne bilstol mens man oppholder seg i kommunen.

Vilkår for lån av bilstol:

- Bilstolen kan lånes for en uke
- Det er gratis
- Bilstolen skal returneres rengjort og i god stand. Har bilstolen vært utsatt for skade, må det meldes fra om ved innlevering

For å avtale utlån, ring helsestasjon: tlf 901 68 312.
Bilstolens hentes/leveres på helsesykepleiers kontor (Bjellgamveien 5, 8534 Liland)

Disse bilstolene har vi til utlån:

Bilstol for de minste

Maxi-Cosi Cabriofix med base er godkjent fra nyfødt og opp til 13kg og monteres bakovervendt.
Stolen har et sidebeskyttelsessystem, som gir optimal beskyttelse ved en eventuell sidekollisjon. Solskjerm er integrert i stolen, og kan enkelt legges ned når den ikke er i bruk. Basen kan enten festes med bilens Isofixfester eller med bilens egne 3-punktsbelter.

bilstol 1

Bilstol fra 9 mnd- ca 5 år:

Maxi-Cosi Mobi XP er en bakovervendt bilstol for barn fra 9 mnd til ca 5 års alderen (9-25 kg). Den justeres enkelt i fire forskjellige hvile/sitteposisjoner. Du kan benytte bilens egne belter for å monteres stolen.

bilstol2