Programmet for 17. mai

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

17mai2020AmcarSisiljaRUKwww

Vel møtt til feiring av nasjonaldagen – enten i bil eller digitalt! Program for 17. mai finner du her:

11.00:  Arrangement ved Evenes kirke starter og nett-TV-sending starter.  Direktesendingen kan sees på hjemmesiden til Evenes kommune og på ht.no

Velkommen til Evenes kirke v/sogneprest Fredrik Sletbakk.

Taler og kransnedleggelse: Bauta over falne fra Evenes: Terje Bartholsen, ordfører. - Eidsvollbauta: Torill Helene Larsen, medlem av 17-mai-komitéen, formannskapsmedlem - Bautaer krigsgraver: Eirik Guldvog, oberst, sjef 133 Luftving, Evenes flystasjon

Evenes musikkorps spiller.

11.30:  Bilkortesje starter fra Evenes og kjører via Evenestangen langs fjorden mot Liland, Bogen og Lenvik

Rekkefølge:  US Car Club Evenes - 17. mai-komitéen - Forsvaret - Avinor - Evenes kommunale brannvesen - Alle andre som ønsker å delta

17. mai-komiteen oppfordrer alle i Evenes til å pynte bilen, sette på korpsmusikk og bli med på tidenes bilkortesje i kommunen. Still opp i rekke med retning mot Liland, enten du kommer fra Tårstad eller fra Nautå og følg bilen foran når kortesjen starter ca kl.11.30. Når kortesjen passerer Liland, blir det en liten overraskelse til de yngste som er med...

11.40:  Evenes musikkorps spiller ved Evenes omsorgssenter

12.00:  Kortesjen kjører rundt Evenes omsorgssenter

12.20:  Kortesjen passerer Bogen

12.25:  Kortesjen svinger av fra E-10 i Lenvik og kjører kommunal vei tilbake til Bunnpris der kortesjen oppløses. (US Car club Evenes kjører videre på eget opplegg)

12.25:  17. mai-komitéen, Forsvaret og flaggbærere stanser på kirkegården i Lenvik

12.30:  Nedlegging av blomster på bautaer i Lenvik. Tale ved Evy Hennie Kvammen, medlem av 17-mai-komiteen, kommunestyrerepresentant. 'Gud signe vårt dyre fedreland 'synges.

12.40:  Arrangement er slutt, TV-sending avrundes fra Lenvik

NB! Alle tider er cirkatider, unntatt oppstart på Evenes som skjer presis kl.11.00.

Vi oppfordrer alle som ikke deltar i kortesjen til å stille opp langs ruta med flagg eller andre påfunn. Husk smittevern og hold avstand.

Vi oppfordrer også til at alle gjør hva de kan for at det er flaggpyntet og fint overalt i kommunen, men spesielt langs kjøreruta. Er du bortreist så be naboen heise flagget!

17. mai-komitéen 2020