Mer normal drift

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

korona evenes bannerTil tross for fortsatt koronakrise ønsker vi å gjøre ting mest mulig normalt i Evenes. Vi har derfor tirsdag 14. april formelt avsluttet arbeidet i kriseledelsen, og vil drive kommunen videre på «vanlig» måte med vanlige styringslinjer i tiden som kommer.

- I den måneden som har gått siden vi etablerte kriseledelse har vi forberedt oss godt på den nye virkeligheten vi alle har lært å kjenne. Smittevernutstyr, nye rutiner, stengte dører, hjemmekontor og videomøter er bare noen få stikkord.  Vi har fortsatt ingen som har vært bekreftet smittet i Evenes. Det betyr at vi har fått bedre tid til å forberede oss, sier ordfører Terje Bartholsen.

- Vi jobber nå for fullt med sikte på  å åpne Evenes skole for 1-4. trinn fra 27. april og barnehagene fra 20. april slik regjeringen har lagt opp til.  Det er mye som skal planlegges og ordnes for å få dette til, håndvask og avstand er bare to av mange utfordringer.  Fremfor alt må alle barn, foreldre, foresatte og ansatte oppleve at det er trygt når barna vender tilbake til barnehagen eller skolen. Alt er ikke klart ennå, men foreldre, foresatte og barn får informasjon direkte, fortsetter ordfører Terje Bartholsen.Terje bartholsen

Det er fortsatt en ekstraordinær situasjon for hele verden, og den er ikke over. Men vi må innstille oss på at det unormale blir den nye normalsituasjonen en god stund fremover. Da er det viktig at vi også driver kommunen så normalt som mulig.  Det betyr likevel foreløpig ingen endringer i praksisen med for eksempel hjemmekontor for ansatte og stengt rådhus for publikum.

- Behovet for kommunens tjenester på alle områder er like stort uavhengig av korona. Politisk har det vært unntakstilstand i alle kommuner en tid, men det går heller ikke i lengden. Vi må ta opp igjen arbeidet med å utvikle kommunen med full kraft. Oppbyggingen på flystasjonen fortsetter. Vi må få fart på boligbyggingen for å sikre oss nye innbyggere. Og vi har fortsatt noen betydelige økonomiske utfordringer i Evenes. Det kommer noen krevende runder utover våren, men de må også håndteres.

Husk at smittefaren fortsatt er der. Fortsett å følge smitterådene, vaske hender og holde avstand. Det er den nye normalsituasjonen for oss alle, avslutter ordføreren.

.

Tags: Korona