Historisk formannskapsmøte

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

digitalt møte

Evenes kommune har avviklet det første formannskapsmøte  23. mars 2020 der deltagerne møttes på en digital plattform.

(Skjermdump: øverst f.h. ordfører Terje Bartholsen, helse og omsorgsleder Stine Fedreheim. Nederst f.h. formannskapsmedlem Jardar Jensen og alene i formannskapssalen kons. rådmann Stein Even Fjellaksel)

Kons. rådmann Stein-Even Fjellaksel sitter alene i Formannskapssalen, mens både ordfører Terje Bartholsen, Høyres Jardar Jensen og helse- og sosialleder Stine Fedreheim deltok fra hjemmekontor. Det samme gjorde også formannskapsmedlemmene Torill Larsen, Birgitte Rørvik Bruun og Jan Inge Yttervik.  En ny forskrift gjør det mulig å avvikle politiske møter og ta beslutninger uten å møtes fysisk. På den måten reduserer vi smittefaren.

Erfaringen var positiv og dette muliggjør god samhandling mellom de som har hjemmekontor, og de som er igjen på rådhuset eller andre kommunale institusjoner.

Så langt ser vi at dette fungerer godt, er brukervennlig og det har en moderat anskaffelseskostnad.  Derfor vil dette bli en erfaring som vi i Evenes kommune kan ta med oss videre til andre bruksområdet.

- Dette fungerer godt, og vil være et nyttig verktøy i den krisen vi er i – der vi skal unngå å møtes fysisk. Vi kan ha møter i både formannskap og kommunestyre på denne måten, sier ordfører Terje Bartholsen.   - Vi kan behandle alle typer saker, også saker unntatt offentlighet. Media og andre har mulighet for å være «til stede». Men aller viktigst er det at kommunens politiske og demokratiske organer er beslutningsdyktige og fungerer som den skal. Det er svært viktig, avslutter ordføreren.

.