Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Skolehelsetjenesten

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

snap

Skolehelsetjenesten ønsker å gjøre det vi kan for å minske barrierene for at ungdommene skal ta kontakt med oss. Vi har derfor tenkt å møte dem der de er,  også på sosiale media. 

Vi har opprettet en Snapchat-bruker med navnet "Helsegangen" som ungdommene kan bruke for å komme i kontakt med oss. Det er viktig for oss å presisere at det ikke vil bli gitt noe helsehjelp via Snapchat, men det skal altså brukes for å komme i kontakt med oss på en mer "ufarlig" måte, som støtte i undervisningen og informasjon om når og hvor vi er til stede. I tillegg er Snapchat en god informasjonskilde også om nyttige organisasjoner og tjenester. 

For å overholde personvernet har vi følgende kjøreregler:
  • Sensitive personopplysninger skal ikke sendes i snappen
  •  Alle som blir godkjent og lagt til på listen vår må kunne vise sin identitet, dette  da vi ikke vil legge til personer under 13 år.
  • Helsepersonellets strenge tausetsplikt gjelder selvsagt også på sosiale medier
  • Sosiale medier er ikke en sikker plattform. Derfor vil sensitive opplysninger ikke behandles her, og om du er i tvil om opplysningene er sensitive så skal du ikke skrive det. Det er bedre å skrive litt for lite enn litt for mye. Vi tar det sensitive ved personlig fremmøte. 
  •  Vi gjør oppmerksom på at reglene for deling av bilder kan være straffbart, ingen bilder av andre skal legges ut uten samtykke.
  • Seksualiserte bilder av barn under 18 år er straffbart

Tags: Korona