Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Informasjon om smittereduserende tiltak

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Evenes kommune har fått i opppdrag fra Fylkesmannen i Nordland å gi informasjon til våre innbyggere om enkle tiltak mot smittespredning. Dette er en del av den nasjonale informasjonskampanjen som har startet med formål om å redusere smitte i samfunnet, samt hva du skal gjøre om det mistenkes smitte med Coronavirus. 

Om coronavirus (koronavirus)

Et nytt coronavirus forårsaker et pågående utbrudd av lungebetennelse i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina. Det nye viruset kan gi luftveisinfeksjon hos mennesker. I mange tilfeller har det kun gitt mild sykdom, men det rapporteres også om tilfeller av alvorlig sykdom og dødsfall. Det er per i dag ikke registrert smittede i Norge og det er fortsatt usikkerhet om smittsomhet og alvorlighetsgrad av sykdommen, men vi regner det som sannsynlig at vi også vil få smittede personer i Norge-

Forhindre smitte

Vi ønsker å begrense smitte og forhindre et utbrudd i Norge. Det betyr at det er viktig å sette i gang informasjonstiltak der det er mange reisende.

Du kan finne mer informasjonsmateriell i flere formater og målformer her: Helsedirektoratet

Informasjon til skoler, barnehager, sykehjem og andre institusjoner

Det nye coronaviruset har ennå ikke kommet til Norge, men vi er i høysesong for influensa. Det er derfor ekstra viktig å redusere det generelle smittenivået i befolkningen, slik at helsetjenesten kan ha bedre kapasitet til å håndtere eventuelt fremtidige smittede med coronavirus. Helsedirektoratet oppfordrer derfor til å henge opp plakat med generelle hygieneråd på steder der mange mennesker møtes. 

 smittered tiltak plakat