Orientering status valg 2019

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

I dag har vi gjennomført siste møtet med valgdirektoratet knyttet å få rettet opp valgprotokollen, og vi har fått konstatert at vi har rett telling og vi har fått beskrevet avvik og lukket dem. Det er ingen endring av mandatfordeling mellom partiene eller på kandidater som tidligere er publisert som innvalgt i det nye kommunestyret.

Konstituerende møte vil være 8. oktober og innkalling til dette møtet er sendt ut i dag.

Vi har registrert av de totalt 1 115 stemmeberettigede i Evenes, er 859 kryss registrert i vårt manntall. Det resulterer i en deltakelse på 77,04%. Fra disse 859 stemmeberettigede er det godkjent 852 kommunestyrestemmer. Differansen er vanlig der det gjennomføres to valg samtidig. I valgprotokoller er det satt opp 20 forkastede stemmer, men det riktige tallet er 18. Avviket på to er forklart i protokollen.

Valgprotokollen ligger ut på valg.no og kan leses der.

Det vil bli gitt en gjennomgang til partilederne torsdag 26. september av tallene. På grunn av andre avtaler for valgstyrets medlemmer vil Valgstyret behandle protokollen mandag 30. september.

Rolf M. Lossius
Rådmann