Pårørendeskole i ETS

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

pårørendeETS - kommunene inviterer til pårørendeskole.

Pårørendeskole er et kurstilbud til deg som har et familiemedlem eller en nær venn med demenssykdom.

Gjennom faglige forelesninger og gruppesamtaler får du kunnskap om demens og hvilke følger dette kan ha for omgivelsene. Du treffer andre pårørende i samme situasjon samt fagpersoner med kompetanse på området.

Kurset er lagt opp over 4 samlinger på torsdager med følgende temaer:

DAG 1: 12. september ”Hva er demens?” Symptomer–forløp–behandling –årsak. v/ Marit Kristiansen, demenssykepleier ved UNN Harstad

DAG 2: 19. september «Kommunikasjon med personer med demens» v/ Unni Breistrand - Tjeldsund omsorgssenter og Astrid Pedersen - hjemmetjenesten i Tjeldsund kommune.

DAG 3: 26. september "Pårørendefortellinger – film»

DAG 4: 03. oktober «Lovverket, rettigheter – og tilbud i kommunene» v/Per Eivind Horn -Skånland kommune, Signe Storli -Tjeldsund kommune og Anne Gullbakk - Evenes kommune

Timeplan:

18.00 – 18.45: Forelesning
18.45 – 19.15: Pause med kaffe og kake
19.15 – 20.45: Samtalegrupper.

Sted: Tjeldsund omsorgssenter på Fjelldal.

For nærmere opplysninger/påmelding kontakt din respektive kommune:

Anne Gullbakk, Evenes Kommune, tlf 41 57 24 39
Signe Storli, Tjeldsund kommune, tlf 91 19 60 85
Ann Eilin Hansen, Skånland kommune, tlf 95 88 14 56

Påmeldingsfrist fredag 06. september 2019.

VELKOMMEN!

Vennlig hilsen demenskontakter i ETS kommunene Anne Gullbakk, Ann Eilin Hansen, Signe Storli.