Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Klar for strandrydding ?

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

strandryddingDisse er helt klare til strandrydding og vår ordfører Sisilja Viksund håper så mange som mulig finner seg et område som trenger rydding. 

 

På foto fra venstre: Endre Antonsen, Bjørn Erik Strømsnes, Tove Solberg, ordfører Sisilja Viksund, Sindre Viksund og Marielle Eriksen fra HRS. 

I fjor ble det plukket mange tonn i Evenes og i 2019 håper vi å få fjernet enda mer plastavfall fra strandområdene.  Søppel i havet og på våre strender er et stort problem som vi sammen må gjøre noe med.

Du kan enten være med i en ryddegjeng eller rydde alene.  Du går inn på portalen og melder fra at dette området ønsker du å rydde.  Så melder du/dere fra til HRS om hvor søppelet står.  Det må være satt slik at det er tilgjengelig for HRS sine søppelbiler og sikret slik at vind og vær ikke tar tak i det.

Når du har meldt området du/dere ønsker rydde og meldt fra til HRS om hvor søppelet står er du/dere med i trekningen av å bli Årets strandridder med premie på kr. 5000.

Sekker og hansker kan fås ved henvendelse til rådhuset i Bogen.

Oppsummering:

Gå inn på ryddeportalen, finn en strandlinje dere ønsker å rydde. Merk dette opp i kartet. Kontakt oss i kommunen og få utdelt søppelsekker og hansker.  Vær obs på at vi har fått et begrenset antall hansker, så vær godt forberedt og ta med egne hansker. Følg instruksjoner om plassering av sekker i etterkant av aksjonen.  Du må videre:

  • Register hvor du vil rydde og når/ eller meld deg på en åpen aksjon
  • Ta kontakt med oss på rådhuset. Her får du utdelt utstyr og skjema til ryddeaksjonen.
  • Rydd det den strandsonen du ønsker å rydde og som er ledig
  • Meld inn til HRS når du har ryddet. Se viktig info under om plassering av sekker og rapportering til HRS.
  • Nyt en ryddigere strandsone med god samvittighet

Lykke til.

Tidligere sak.

{jcomments on}

lik-oss-p-facebook