Evenes scenario 2030

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

pizzaerier

Det var utviklingsarbeid/arbeidsverksted med Evenes kommunestyre på Tårstad i februar.

Kommunestyret og kommuneledelsen gjennomførte arbeidsverksted hvor deltakerne først fikk informasjon relatert til en fremtid uten befolkningsvekst i kommunen, samt en fremtid med befolkningsøkning relatert til Forsvarets storsatsing.
Deltakerne ble deretter utfordret til å beskrive punkter som danner deler av et fremtidsbilde av kommunen; med liten vekst og med forholdsvis stor vekst av innbyggere.

Punktene fra hver gruppe er oppsummert og skrevet inn slik at det totale arbeidet fra møtet er oppsummert i 2 ulike fremtidsbilder av Evenessamfunnet i 2030:

Se hva de kom fram til her.

For å illustrere fremtidsbildene har kommunen benyttet Reidar Hansen for å formgi fremtidstekstene et bilde.