Rådmannens budsjettforslag presentert

HP 19 RRådmann Rolf M. Lossius presenterte i dag sitt forslag til budsjett for 2019, betalingssatser for 2019 samt handlingsprogram og økonomiplan for 2019 - 2022 for formannskapet.

Den videre prosessen er at formannskapet skal behandle forslagene 29. november 2018 og så kommunestyret i sitt møte 18. desember 2018. Formannskapets innstilling til kommunestyret vil som vanlig bli lagt ut til offentlig ettersyn.

> Les rådmannens forslag til betalingssatser.
 > Les rådmannens forslag handlingsprogram, økonomiplan og budsjett.

- Om prognosene våre holder, vil driften kunne bli uforandret i år 2019 og 2020. De to neste årene blir økonomien anstrengt. Dette kommer av at vi i år 2021 begynner å få økte renter og avdrag grunnet bygging av ny skole og flerbrukshall, forklarer Rolf M. Lossius. Jeg anbefaler derfor vi i løpet av neste år lager plan for tilpasning av driften med 6 millioner. I tillegg må vi lage et driftsopplegg for flerbrukshallen som ikke belaster øvrig drift vesentlig. Dette ønsker vi å gjøre gjennom en åpen prosess sammen med kjente og nye brukere av hallen, avslutter Lossius.

Lag din egen økonomiplan
Vi har laget et enkelt oppsett slik at leserne kan lage sin egen økonomiplan. Selv om denne kan virke enkel nok, er det en fullt forsvarlig måte å lage økonomiplan forutsatt at de tiltakene som legges inn er realistiske. Denne publikumsversjonen har også en veiledning, se arkfane "Veiledning" nederst i regnearket.

> Last ned publikumsversjonen av økonomiplanen her.