Skattejakt

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Refleks

Refleksdagen er torsdag 18. oktober.

Evenes kommune  inviterer til en spennende dag med rebuskonkurranse og skattejakt.

Vi har laget en rebus-løype tilpasset både eldre og unge, store og små og i enden av rebusløypen er det en skatt.  Rebuspostene er utstyrt med spørsmål og tips til neste post og den som finner skatten er også vinneren av skatten !  Alle deltakere får selvfølgelig refleks.

Vi du delta ?  Vi mottar påmelding fra enkeltpersoner eller lag på rådhuset torsdag 18. oktober fra klokken 14.30.   Da får du utlevert rebusoppgaven og må finne en del poster i nærheten av Bogen.

Vi kler oss i sort og grått, men under halvparten av oss husker refleksen. 18. oktober er altså den nasjonale Refleksdagen.

Uten refleks blir du ikke sett før bilen er 25-30 meter unna deg. Med refleks kan du bli sett på hele 400 meters hold. Tar du sjansen?

Den nasjonale refleksdagen er ett av mange tiltak for å øke refleksbruken og redusere antallet fotgjengerulykker.

På mørke høstveger har bilisten bare to sekunder på å få øye på deg om du ikke bruker refleks, og det i en fart på kun 50 km/t. Med refleks ser bilisten deg ti sekunder tidligere.

Over 1,7 millioner nordmenn har opplevd nestenulykker på grunn av manglende refleksbruk (TNS Kantar /Trygg Trafikk 2017).

Marginene mellom en nestenulykke og en alvorlig ulykke er små. Likevel viser tellinger at bare fire av ti voksne bruker refleks. Voksne er flinke å utstyre barna med refleks, men glemmer ofte seg selv. Derfor er det viktig å delta på refleksdagen!

Refleksvideo fra Statens Vegvesen.

refleks2

Så synlig blir du med refleks

• Refleks gjør deg synlig på 140 - 400 meters hold
  • Uten refleks vil du først bli oppdaget på 25-30 meters hold