Refleksdagen

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Trafikksikker kommune stempel 400x400Over 1,7 millioner nordmenn har opplevd nestenulykker på grunn av manglende refleksbruk (TNS Kantar /Trygg Trafikk 2017).

Marginene mellom en nestenulykke og en alvorlig ulykke er små. Likevel viser tellinger at bare fire av ti voksne bruker refleks. Voksne er flinke å utstyre barna med refleks, men glemmer ofte seg selv.

Vi inviterer dere til rådhuset om du ikke har refleks for utlevering på Refleksdagen 18. oktober.  Her vil du kunne få enten refleksbrikke eller refleksvest.

Vær med på å markere Refleksdagen 18. oktober.

I følge Trygg Trafikk ligger det mellom 10-20 reflekser i skuffene i ethvert hjem. Derfor oppfordres du til å lete frem refleksene dere har, og henge dem på deg selv og alle man er glad i. Barn er ofte godt utstyrt med refleks, men i Nordland viser tellinger at bare halvparten av de voksne bruker det.

Refleks er viktig fordi:

• det er voksne som blir påkjørt i mørket
• det er voksne som er dårligst til å bruke refleks
• det er i sentrumsområder med gatelys og mye trafikk flest voksne blir påkjørt
• å bruke refleks er et godt ulykkesforebyggende tiltak /folkehelsetiltak

Går du uten refleks i mørket vil en bilist i 50 km/t bare ha 2 sekunder på å oppdage deg. Med refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet. Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt i mørket med 85 prosent.

Evenes kommune, Nordland fylkes Trafikksikkerhetsutvalg og Trygg Trafikk oppfordrer til bruk av refleks hver dag, og vi håper du kan være med å påvirke andre!

Les mer om refleks her.

Legg til kommentar