Første vielse

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

vielse 2

Torsdag 9. august ble første par viet av ordfører Sisilja Viksund. Dette er første gang Evenes kommune gjennomfører en vielse.

Ordfører Sisilja Viksund tok i mot brudeparet og fremførte en lite dikt i forkant av selve vielsen. Diktet var "Morgon" av Karin Boye:

MORGON

När morgonens sol genom rutan smyger,

glad och försiktig,

lik ett barn, som vill överraska

tidligt, tidligt en festlig dag-

då sträcker jag full av växande jubel

öppna famnen mot stundande dag -

ty dagen är du,

och ljuset är du,

solen är du,

och våren är du,

och hela det vackra, vackra,

väntande livet är du !

Og klokken 12 ga Kristina Wettainen og Marius Mathisen hverandre sitt ja i Evenes kommunes formannskapssal.

Fra årsskiftet fikk alle norske kommuner ansvar for å gjennomføre borgerlige vielser. Fram til nå har det vært domstolene som har hatt dette ansvaret.

Ordføreren og varaordføreren i alle kommuner får med denne endringen automatisk vigselsrett. I Evenes kommune er i tillegg rådmannen blitt utnevnt til vigsler.

- I tillegg til at borgerlige vielser gjennomføres på rådhuset, legger også kommunen til rette for vielser i Evenes flotte natur, sier ordfører Sisilja Viksund.

.

Legg til kommentar