Strandridder 2018 ?

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

eve2Skal ditt lag eller forening delta på strandryddeuken 5.-13.mai? Da er dere også med i trekning om 5.000 kroner og tittelen som årets strandridder i Evenes kommune.

Høyre har meldt at de deltar og vi venter nå på at andre politiske parti følger dette gode eksemplet.  På fotoet er ordfører Svein Erik Kristiansen sammen med Marielle Eriksen, HRS.

Strandryddeuken er basert på dugnadsånden. Av de midlene vi har søkt om til Miljødirektoratet, kan Hålogaland Ressursselskap derfor ikke betale enkelte lag og foreninger for deltakelse i strandryddingen. Miljødirektoratet godkjenner imidlertid at HRS kan kåre en lag eller en forening per kommune, og dele ut en pengepremie.

Hvordan melder jeg på mitt lag?

Det er veldig enkelt. Gå inn på Ryddeportalen.no, finn en strandlinje dere ønsker å rydde. Merk dette opp i kartet. Kontakt oss i kommunen og få utdelt søppelsekker og hansker.  Vær obs på at vi har fått et begrenset antall hansker, så vær godt forberedt og ta med egne hansker. Følg instruksjoner om plassering av sekker i etterkant av aksjonen. Se veiledning på denne linken.  Du må videre:

• Register hvor du vil rydde og når/ eller meld deg på en åpen aksjon
  • Ta kontakt med oss på rådhuset. Her får du utdelt utstyr og skjema til ryddeaksjonen.
  • Rydd det den strandsonen du ønsker å rydde og som er ledig
  • Meld inn til HRS når du har ryddet. Se viktig info under om plassering av sekker og rapportering til HRS.
  • Nyt en ryddigere strandsone med god samvittighet

For at HRS skal vite om hvor ryddeaksjonene er, er det viktig at alle ryddelag melder dette inn via hold Norge rent sin portal.  Ettersom HRS blir å kjøre mest mulig miljøvennlig, blir de å legge opp ruter for innsamling etter strandryddeuka. Det er derfor veldig viktig at alle ryddelag sikrer sekkene mot vær og vind.

HRS henter sekkene med sine renovasjonsbiler eller andre biler de har i området. Dette er store, tunge biler. Det er derfor viktig at sekkene blir plassert ved veier, hvor HRS biler kommer seg fram. Sekkene skal plasseres godt synlig ved utkjørsler. Dette er for at HRS sine sjåfører trygt skal kunne laste på sekkene, og samtidig heller ikke være til hinder for annen trafikk.

Hvis det finnes tunge metall-gjenstander i fjæra må dette meldes til HRS.

Tove og Bjørn Erik Strømsnes, her sammen med Marielle Eriksen, HRS, kom med gode tips og en oppfordring.  Ta med laget ditt eller familie og venner og lag til et sosialt treff i fjæra.  Samle søppel, lemp sekker, grill pølser og annen sosial aktivitet.  De utfordrer også Bogen Båtforening ved Tor Børge Strand og Samfunnshuset ved Jan Inge Yttervik til å delta og til å utfordre to nye lag.  Legg gjerne utfordringen i kommentarfeltet på Facebook under artikkelen.

eve1

Dere kan også vinne kr. 1.000 ved å legge ut foto fra aksjonen på HRS sine facebook-sider.  Det blir en vinner.  Fotoen kan brukes i Miljødirektoratets og HRS sine dokumenter og rapporter.  Om du ikke ønsker det, kan du fortsatt delta, men gjør da oppmerksom på at du ikke ønsker fotoet brukt til annet enn deltakelse i konkurransen.

Andre rydde-aksjoner langs stranden kan gjennom året avtales HRS.

Velkommen med og hold Evenes rent.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode