Nominert til trafikksikkerhetsprisen

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Trafikksikker kommune stempel 400x400

Samferdselsdepartementet har bedt om forslag på kandidater til «Årets trafikksikkerhetskommune 2018». Formålet med prisen er å fremheve og hedre kommuner som har utmerket seg i lokalt trafikksikkerhetsarbeid.

Prisen, som er på 1 mill.kr, utdeles i løpet av våren 2018. Nordland Fylkes TrafikksikkerhetsUtvalg (NFTU) har nominert to kandidater i Nordland:

Evenes kommune og Sømna kommune.

I sakspapirene til behandling av kandidatene står det følgende:

"Både Evenes kommune og Sømna kommune ble godkjent som trafikksikre kommuner i 2016, både før og etter godkjenningen har de gjennomført holdningsskapende trafikksikkerhetsarbeid lokalt. Det er også utført en rekke fysiske trafikksikkerhetstiltak med bakgrunn i midler fra trafikksikkerhetsutvalget. Slike tiltak holder trafikksikkerhetsarbeidet levende. De politiske medlemmene har i samråd med sekretariatet, Statens vegvesen og Trygg Trafikk Nordland vedtatt å sende forsalget vedlagt til Samferdselsdepartementet."

Evenes kommunes Trafikksikkerhetsutvalg fikk denne orienteringen som referatsak i siste møte og konklusjonen derfra er enstemmig: - Vi er gledelig overrasket over nominasjonen og dette både gleder og inspirerer til fortsatt å ha fokus på trafikksikkerheten, var en enstemmig tilbakemelding fra utvalget.

Evenes kommune arrangerer på torsdag trafikksikkerhetskonferanse med fokus på hvordan bli enda bedre Trafikksikker kommune.

Foto fra trafikksikkerhetsutvalget som forbereder seg på konferansen 12.4.

trafikksikkerhetsutvalget

Relatert sak