Status bredbånd

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

180316 telenor2

I dag hadde vi besøk fra Telenor som ga oss en oppdatering på bredbåndutbyggingen i Evenes, samt planer videre for 2018.

Foto fra høyre: Baard Folstad, prosjektleder Telenor, Stine Fedreheim, kons. rådmann, Jostein Nohr, Key Account Manager Telenor og Per-Kaare Holdal, leder fellesavd.

Oppsummert er status som følger:

Bygging av fiber til beboere i områdene Snubba, Østervik-Forra, Evenesmark-Myrnes og Tårstad-Skar ferdigstilles i løpet av mars. Unntak er området Evenesmark-Myrnes. Her vil det pågå noe kabelarbeid ut april selv om Telenor prøver få kunder koplet på nett i mars.

• Alle kunder som har takket ja til et tilbud på fiber blir oppringt av montør for hjemmebesøk fra medio mars.
  • Målsetting om at alle kunder ved utgangen av mars er påkoplet – med unntak av de som ikke er tilgjengelige.
  • På Tårstad er Telenor straks klare med alle kunder – unntatt øverst i Øverlandsveien.
  • Snubba og Forra Botn er under installasjon nå.
  • Evenesmark – Myrnes under installasjon. En mindre utfordring helt nord i område.

Dette er områdene nå som får bredbånd basert på fiber i første kvartal:

Tårstad-Skar: Alle installasjoner er på det nærmeste ferdig her unntatt kunder øverst i Øverlandveien

tarstad skar

Snubba: Alle kunder er i status leveranse og blir kontaktet av montør for installasjon i hjemmet. Installasjoner foregår i område nå.

Ingen utestående utfordringer med kabelnettet. Ferdig bygd.

snubba

Østervik-Botn-Forra:  Alle kunder er i status leveranse og blir kontaktet av montør for installasjon i hjemmet. Installasjoner foregår i område nå.
Ingen utestående utfordringer med kabelnettet. Ferdig bygd.

Forra Botn Østervik

Evenesmark-Myrnes:  Alle kunder er i status leveranse og blir kontaktet av montør for installasjon i hjemmet.

Det vil fremdeles være noe kabelarbeid i stolper selv om kunden er påkoplet. Gjelder ca. 10 kunder helt nord i område.

evenesmark myrnes

Disse overstående områdene er de som er med i vårt anbud som Telenor vant.

Det gledelige for Evenes kommune er at Telenor nå planlegger i gangsetting utbygging av fiber både på Liland og Bogen.

Husstander og dekningsområder for fiberutbyggingen med idriftsetting i perioden kvartal 1 (Q1) til kvartal 3 (Q3) 2018.  Dette kartet viser områdene som vil få bredbånd via fiber:

ferdigstillelsesplan

Da er stort sett alle områder utbygd i Evenes kommune.  Men viktige områder som bygdene Osmark og Evenes til Liland mangler fortsatt fiber.  Her vil vi fremme en ny søknad om statlige midler for utbygging.  Vi ber de som mangler bredbåndstilbud ta kontakt med oss slik at dette kan danne grunnlag for en ny søknad.  Send melding og beskriv ditt behov her.

.