Professor Lereim kommer

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

inggard

Professor dr.med ved NTNU Inggard Lereim bekrefter at han kommer til Evenes kommunes trafikksikkerhetskonferanse 2018.

Han glemmer ikke første gang han var på en dødsulykke hvor en lastebil hadde kollidert med en personbil, og en eldre dame hadde omkommet momentant. Var det dette som gjorde ham til trafikkforsker?  – Det var nok mer en opplevelse da jeg jobbet på kirurgen i Trondheim, hvor det kom inn to drepte og to skadde barn i 1972. Barna hadde ikke vært sikret i bilen.  Da sa min daværende sjef: Disse trønderne kjører som noen svin! Kan ikke du se litt nærmere på det? forteller prof. Lereim.

Han begynte så smått å systematisere data omkring trafikkulykker og skadefølger fra midten av 70-tallet. I begynnelsen var det et prosjektarbeid. Senere ble det både nasjonale og internasjonale prosjekter. Etter hvert ble det en doktorgrad med tittel ”Traffic accidents and their consequences” og en hel forskningskarriere på feltet. Inggard Lereim skulle nemlig bli landets fremste forsker på trafikkskademedisin.

Litt om Inggard Lereim:

• Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats innen trafikk- og idrettsmedisin
  • Lege, trafikkskadeforsker og antidopingjeger
  • Stilling: Professor dr.med ved NTNU, arbeider  i Helse Midt-Norge RHF med fagnettverk og etterutdannelse I tillegg arbeider han med katatstrofemedisin i flere sammenhenger.
  • Publisert: ca. 200 studier om skadeepidemologi, skadekirurgi, katastrofemedisin, idrettsskader, barneulykker og arbeidsulykker.
  • Tildelt: sju nasjonale og tre internasjonale priser for forskning og ulykkesforebyggende arbeid.
  • Bor: I Trondheim.
  • Født: I Surnadal, oppvokst i Hobøl i Østfold.

Vi ser fram til å høre mer fra prof. Inggard Lereim når han kommer til Evenes 12. april tommel telefon

Relatert artikkel

Noen videoer om trafikksikkerhetsarbeidet:

Legg til kommentar

Sikkerhetskode