Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Bilder og historier etterlyses

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Nyheter

vetenhyttenDen kulturelle spaserstokken planlegger bildekveld i mars, men mangler bilder. Det har vel du?

Tema for dette treffet er:
* Lag og foreninger, før i tiden
* Møtesteder, før i tiden 

Disse to emnene henger ofte sammen, men ikke nødvendigvis. Møtestedene var mange, både innomhus og utendørs. 

Det har alltid vært mange lag og foreninger i Evenes. Før var det sangkor både på Tårstad og Lakså, flere sjakklubber, helselag i hver en krok og sågar leseklubb på Liland på 1920-tallet. Sistnevnte hadde egen hytte til sitt bruk om lag der LIF har sin lavvo i dag, Og møteplassene var mange, visste du at >Ljosesletta, ("Jøsesletta" på kartet), var en yndet møteplass for ungdom i Bogenområdet? Her har det ikke lyktes oss hverken å få bilder eller historier...

De som arbeider med denne temakvelden etterlyser nå bilder som viser aktivitet i lag og foreninger, og tidligere møteplasser. Og en god historie er et godt supplement til fortellende bilder. Ligger det bilder ute på >Origo eller Facebooksiden til >Evenes lokalhistorie som vi har oversett, gi oss et hint eller send lenke til bildet.

Noe har de allerede, men det er plass til mye mer. Har du ett eller flere bilder du kan tenke deg å dele med oss, send det til . Om du mener at bildet ikke er av beste kvalitet, vi gjør det vi kan for å forbedre det.

De bildene som benyttes vil bli lagt ut i en bildeserie her på hjemmesiden.

Dette trenger ikke å være eksempel til etterfølgelse, men vi kunne ikke dy oss for å legge ut dette bildet fra LIFs Vetenhytte: 

vetenhytten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Bilde fra Vetenhytta vinteren 1939. I lys jakke ser vi Helene Sørensen (gift Sandvik), i mørk jakke Marianne Jakobsen (gift Ellingjord). Kilde: LIFs hjemmeside.