Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Nasjonal refleksdag

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Trafikksikker kommune stempel 400x400

Torsdag 19.oktober er det den nasjonale refleksdagen. Vi oppfordrer deg til å markere dagen ved å fokusere på refleksbruk i mørketiden.

I følge Trygg Trafikk ligger det mellom 10-20 reflekser i skuffene i ethvert hjem. Derfor oppfordres du til å lete frem refleksene dere har, og henge dem på deg selv og alle man er glad i. Barn er ofte godt utstyrt med refleks, men i Nordland viser tellinger at bare halvparten av de voksne bruker det.

Refleks er viktig fordi:

• det er voksne som blir påkjørt i mørket
• det er voksne som er dårligst til å bruke refleks
• det er i sentrumsområder med gatelys og mye trafikk flest voksne blir påkjørt
• å bruke refleks er et godt ulykkesforebyggende tiltak /folkehelsetiltak

Går du uten refleks i mørket vil en bilist i 50 km/t bare ha 2 sekunder på å oppdage deg. Med refleks har bilisten 10 sekunder til rådighet. Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt i mørket med 85 prosent.

Evenes kommune, Nordland fylkes Trafikksikkerhetsutvalg og Trygg Trafikk oppfordrer til bruk av refleks hver dag, og vi håper du kan være med å påvirke andre!  

Nordland fylkes trafikksikkerhetsutvalg minner om at midler til holdningsskapende tiltak kan søkes om frem til 1.oktober. Midlene kan benyttes til arrangement i forhold til refleksdagen. Mer info om midlene finnes her.

La oss SE så mange som mulig og ikke TREFFE noen.  Har du ikke refleks ?  Kom innom rådhuset på refleksdagen; vi har til deg - velkommen.

 

lik-oss-p-facebook