Ny fastlegeliste

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

legelistewww

ETS medisinske senter oppretter en ny fastlegeliste 10. juli som skal betjenes av Rebecca Lumb Sannum. Hun har lang erfaring som fastlege og som lege ved voksenpsykiatrisk poliklinikk i Harstad.

Over tid, og spesielt etter innføringen av samhandlingsreformen, har fastlegenes arbeidsbelastning økt, og for å kunne gi pasientene et bedre tilbud ser de seg nødt til å redusere sine fastlegelister til 800-900 plasser. I tillegg har ETS kommunene hatt noe lav fastlegekapasitet siste halvår.

På bakgrunn av dette etablerer vi en ny liste med, i første omgang 50 åpne plasser og 100 pasienter som overføres fra andre fastlegelister. På sikt skal denne listen ha 600 pasienter.

Reduksjonen av lister styres av HELFO og skjer på den måten at de vilkårlig trekker ut pasienter av fastlegens liste, og overfører dem til den nye legen.  Legene eller legekontoret har ingen innflytelse på hvem som trekkes ut av listen.

Fratrekket av pasienter vil skje i fire omganger, over ca 6-8 mnd.

10. juli vil Marius Christensen ha et fratrekk på 75 pasienter, og Johannes Rothenpieler på 25 pasienter som overføres listen som Rebecca Lumb Sannums betjener.

I tillegg vil Rebecca ha 50 åpne plasser.

Ved ytterligere informasjon kan man kontakte HELFO på tlf 800 43 573, eventuelt kommuneoverlege Barbro Hætta på tlf 913 18 931.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode