Fiber til Liland og Bogen

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

fiber

Vi fikk i dag følgende melding fra Telenor:

"Det er på plass med en liten oppdatering i forkant av sommerferien som står for døren. Telenor kommer til å tilby FTTH i områdene Bogen og Liland.

Oppstart salg ved årsskifte 2017/2018.  Ferdigstilling av anlegget må vi komme tilbake til men det blir andre halvår 2018."

Det betyr at alle på Liland og i Bogen får besøk over årskiftet av representant fra salgsselskapet til Telenor, Canal Digital, med tilbud på fiber.  Du finner info her om dagens priser.

Vi har tidligere informert om at disse 4 områdene får fiber (FTTH - Fiber To The Home) Snubba, Østervik-Forra, Evenesmark-Myrnes og Tåstad/Skar og du finner mer info her.

Når denne varslede fiberutbyggingen er på plass, har stort sett hele Evenes kommune fiber.  De øvrige områdene har etter Nkoms dekningskart tilstrekkelig hastighet, men vi tar gjerne i mot informasjon hvis det er behov for økt hastighet.

+1 #4 Steinars 03-07-2017 16:23
Hei Espen, en liten status om kommunens rolle og muligheter mht. bredbånd:

Staten gir tilskudd til utbygging i områder som etter offentlige data har dårlig dekning, det ikke er befolkningsmess ig grunnlag for kommersiell utbygging OG: Tilstrekkelig mange innbyggerne har med forpliktende interesse. Vi har kartlagt interessen bl.a. gjennom folkemøter. digitale skjema, m.m. Håper du har meldt din?

Vi har fått tilskudd, og må bruke dette på de områdene som vi har fått tilskudd til.
.
I tillegg har vi kartlagt og dokumentert interessen i Bogen og på Liland, dette for å påvirke Telenor og hjelpe innbyggerne. Her er interessen så stor at Telenor nå bygger ut der på forretningsmess ig grunnlag.

Trenger du mer info, ta kontakt med Per-Kaare Holdal hos oss når han er tilbake fra ferie i neste uke.

Steinar Sørensen
0 #3 Espen Landsholm 03-07-2017 14:45
Jeg har tatt kontakt med Telenor og de kan fortelle at Stunes på Tårstad er ikke med på utbygginga av fiber.
For 2 1/2års siden hadde vi lynnedslag på Stunes som ødelagte kabelen til nettet. Dette skjedde på vinteren og da fortalte de at de skulle bare nødreprasjon og dette skulle fikse opp igjen når telen var gått ut av marka. Det er ikke gjort noe og det er utrolig ustabilt nett og lav hastighet i forhold til det vi hadde.
Derfor skjønner jeg ikke at Stunes ikke er med på planen med fiberen.
Når jeg pratet med Telenor kunne disse fortelle at det var kommune som bestemte omfanget av utbygginge,side n de satt på pengesekken.
Har pratet med instalatører som har vært i område tidligere og de sier det er en small sak å få fiberen dit.
Dette synes jeg kommune skulle vurdere og få fiberen også til Stunes
0 #2 Steinars 03-07-2017 10:50
Hei Vigdis, vi har formidlet til Telenor, men ta gjerne kontakt med dem du også.
+1 #1 Vigdis Liavik 03-07-2017 10:05
Jeg har tidligere skrevet til Evenes Kommune ang. dårlig nett her vi bor i Nerveien 407 og at vi er innterresert i bredbånd fra telenor. Vi har både dårlig nett og det er umulig å ringe med vanlig mobiltelefon her. Så hvordan de kan påstå at vi har god nok hadtighet forstår jeg ikke.

Legg til kommentar

Sikkerhetskode