Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Dugnad for

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

logo blaa transKommunestyret i Evenes kommune vedtok at det kan etableres en kafe som kan bli et samlingspunkt mellom våre nye landsmenn og evenesværinger.  Denne skal etableres i Bogen og nå inviteres det til dugnad. 

Kafé Energi er navnet på prosjektet som skal forsøkes etablert i Bogen.  Her er vedtaket fra kommunestyret.  

Her er videoopptak fra kommunestyrets behandling.

Intensjonen er at skal vi lykkes med dette møtepunktet må vi etablere godt samarbeid med næringslivet i Bogen og kafé-driften er lagt opp til samarbeid med Niingkroa og Bunnpris.  Dette er for å få en best mulig oppstart og at det kan gi ringvirkninger,

De forslag er kommet inn er som følger:

• Kaffe, te og noe godt å spise
• Sted for å treffe folk, kulturutveksling og matlaging og -servering
• Bøker, aviser, TV og Internett
• Utleie av møterom
• Spillekveld
• Turgruppe - gjennomføres en gang i uka. Brukere er initiativtakere.
• Datakafé arrangeres 1 dag i uka. Opplæring og bruk av data.
• Andre kurs i læring av lokale tradisjoner og fra andre kulturer

Dette er forslag så langt og nå håper vi alle innbyggere i Evenes kan bidra til en møteplass for oss alle og med et innhold som kan bli bra for oss alle.  Etter en presentasjon for prosjektet dagen etter vedtaket i Evenes kommunestyret på Folkeuniversitetet hvor våre nye landsmenn var i gang med norskopplæringen ble det mottatt med applaus.  De tok utfordringen med at skal vi lykkes med dette må de være med å bidra og de utfordrer nå evenesværinger til å være med på dugnad.  

Dugnaden skal foregå førstkommende tirsdag 27. juni kl. 18 til 21.  Evenes kommune vil være representert med Stig Ørjan Haugen.  Det vil bli servering av mat og drikke under dugnaden og vi håper evenesværinger kan være med fra starten av. Dette vil være en fin mulighet for å gjøre oss kjente med hverandre og få en god start på møtestedet.

Det blir satt opp minibuss fra Liland kl. 17.30 fra skolen til Bogen med retur kl. 21.

Velkommen til dugnad.

 

lik-oss-p-facebook