Pågang fra boligbyggere

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

husbank logo

Evenes opplever for tiden stor pågang fra firma som vil bygge boliger i kommunen. Nå inviterer vi like godt til boligseminar, et møtested for utbyggere og boligsøkere.

- Forsvaret sine planer er kjent. Disse skaper behov for boliger i byggefasen, hvor det skal bygges ut for om lag 4 milliarder. De samme boligene kan benyttes til bolig for ansatte når flystasjonen etter utbyggingen skal settes i drift, sier ordfører Svein Erik Kristiansen. Vi forventer nå at byggebransjen kjenner sin besøkelsestid, og er klar før denne etterspørselen kommer. Etterpå er det for sent.

Har tomter så det rekker
Evenes har forberedt seg lenge på forsvarets etablering i kommunen. Vi har tomtereserve til å doble folketallet, men det holder om vi fortsatt har noen ledige tomter etter den kommende utbyggingen.  - Vi har tomt, og tomt treng hus, er omkvedet på rådhuset i Bogen.

Også kommunen bygger
Også Evenes kommune trenger flere utleieenheter, og vil bruke boligseminaret til å fortelle markedet hvor mange boliger de vil legge ut på anbud.  - Slik det er nå mister vi innbyggere fordi vi ikke kan tilby boliger til de som ønsker å flytte hit, forteller ordføreren.

Gunstige vilkår
Svein Erik Kristiansen 72

De som vil bygge boliger i Evenes i år og neste år kan forvente svært gode vilkår om de ønsker å bygge på kommunale arealer. Og det meste av byggeklare tomter er eid av kommunen selv.  - Vi er fortsatt litt i tenkeboksen på vilkårene. Dette skal vi ha klart til boligseminaret som er 20. april, avslutter en byggelysten ordfører Svein Erik Kristiansen.

Agenda og mer opplysninger om seminaret finner du her.

Påmelding snarest her.

Legg til kommentar