Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Bredbånd i Evenes?

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

bredband

Evenes kommune har nå utlyst anbud om levering av bredbånd til våre innbyggere.  Vi har satt svarfrist til begynnelsen av desember på anbudet og vi ser nå fram til at leverandører finner det interessant å bygge ut i kommunen.

Evenes kommune fikk tilslag på søknaden på bredbåndmidler fra staten ved Nkom som en av to kommune fra Nordland.  I prosessen fikk vi gode råd fra Nordland Fylkeskommunes bredbåndansvarlig Henry Andorsen og vi var altså en av kommunene i Norge som ble tildelt midler i år.  I anbudsdokumentet og søknaden ikke minst har vi hatt gode innspill fra bygdene og spesielt fra Snubba-, Østervik-, Evenesmark- og Tårstad-områdene.  Det er også disse bygdene som det er etterspurt tilbud til i anbudsdokumentet, men bygdene forøvrig vil også kunne dekkes i vårt anbudsdokument.  Dette avhenger selvfølgelig at leverandører finner det forretningsmessig interessant. 

Det som var det søkt om totalt fra norske kommuner var kr. 465.874.070, mens midlene som var tilgjengelig var kr. 125.000.000.  Evenes kommune fikk tilsagn om tilskudd på kr. 2.877.500

Det er så et grundig arbeid som skal gjøres om vi får tilsvar på vårt anbud.  Går alt etter planen vil vi kunne være i drift med nytt tilbud i løpet av første halvår 2017.

 

lik-oss-p-facebook