sprsml

Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Ikke alkohol til mindreårige

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

juventeskolen2015 131 768x512

Det niende året med mindreårige kontrollører viser 100 % resultat i kjøp av alkohol i Evenes.  Det er gjennomført 3 kontroller fra Juvente.  

Juvente er en ungdomsorganisasjon av, for og med ungdom som ønsker en verden basert på menneskeverd og solidaritet der rusmidler ikke skaper problemer. De jobber med rusforebygging, ruspolitikk, solidaritetsarbeid og å skape gode, trygge og inkluderende ungdomsmiljøer over hele landet!

På landsbasis gir kontrollen fortsatt nedslående resultater. Hele 29 prosent av de kontrollerte butikkene solgte alkohol til mindreårige. Juvente ønsker nasjonal legitimasjonsplikt for alle nå.    Ved kontrollene går en mindreårig inn i butikken, tar med seg alkoholholdig drikke og en annen dagligvare, og stiller seg i kø for å betale ved kassa. 

– Ungdommene har ikke prøvd å fremstå som eldre. De har verken kledd seg ut, endret på utseendet eller prøvd å kjøpe ting som voksne kjøper, for eksempel bleier eller lignende, forklarer Maria Elizabet Aspen, leder i Juvente.

Hvis kontrollørene blir spurt om legitimasjon, svarer de «Nei, det har jeg ikke. Kan jeg få kjøpe allikevel?». Får de et ja, betaler de for varene og forsøket registreres som «salg». Får de et nei, forlater de butikken og forsøket registreres som «ikke salg». Juvente-kontrollørene lyver ikke på alderen og bruker aldri falsk legitimasjon.

I Evenes ble det gjennomført 3 forsøk på kjøp av alkohol av mindreårige og resultatet var at INGEN ungdom fikk kjøpe.  Dette viser at våre forretninger tar dette på alvor og det er meget bra.

lik-oss-p-facebook