Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Digital kommunereform

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

banner

paul chaffey

Mandag 7. mars starter konferansen i samarbeid med 5 kommuner i Ofot-regionen.  Det er Evenes, Narvik, Svein Erik KristiansenTjeldsund, Ballangen og Skånland kommuner som i fellesskap skal utarbeidet et anbudsgrunnlag for bedre og effektive digitale løsninger for både innbyggerne, samarbeidspartnere og for ansatte .  

Statssekretær Paul Chaffey fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet er en av foredragsholderne.  Vert for statssekretærens besøk i regionen er ordfører i Evenes, Svein Erik Kristiansen.

 Hovedformålet med forprosjektet er å

1) I samarbeid eller hver for seg utforme en bærekraftig og funksjonell tjenesteproduksjon med digitale verktøy for fremtiden

2) Utarbeide et anbudsgrunnlag for fornying av digitale løsninger

Vi har et program for disse to dagene som skal gi faglig innspill til hvordan løse dette, samt en start på selve forprosjektet.    Til konferansen kommer flere forelesere fra offentlige digitale bedrifter bl.a. Line Richardsen, avd.direktør, KS, Olav Petter Aarrestad, IT Direktør, Kartverket, Stein Tømmer, markedssjef Smart Kommune, Telenor, Henry Andorsen, Nordland Fylkeskommune og Eva Beate Lien, Underdirektør Forretningsutvikling, Avdeling for Altinn og Seres, AAS Brønnøysundregistrene

Vi har som mål å gjøre våre tjenester letter tilgjengelig for våre innbyggere uavhengig om de bor nært eller langt fra rådhuset. Det vil si at vi skal tilrettelegge og effektivisere nettjenestene, samt ta i bruk elektroniske forsendelser for de som ønsker det. En ytterligere grunn til hvorfor denne utviklingen er av betydning er muligheter til kommunesamarbeid. Evenes kommune har god erfaring med å løse oppgave og tjenester sammen med våre nabokommuner. Sannsynligvis kan noe som skjer i andre kommuner innenfor vår region være til stor nytte for nabokommunen.

Hvis det er interesse for andre kommuner å delta i forprosjektet er det mulighet for det.

lik-oss-p-facebook