Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Samisk salmeskatt

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Herborg Rundberg og Liv Mesel Rundberg by Kaisa Soleng Rundberg
Liv Mæsel Rundberg og Herborg Rundberg kommer til Márkomeannu og Skånland kirke, og de har med seg en del av den samiske salmeskatten.  Liv Mæsel Rundberg og Herborg Rundberg er mor og datter fra Kåfjord i Nord-Troms. Til Márkomeannu kommer de for å spille lunsjkonsert i Skånland kirke. Med seg har de en del av den samiske salmeskatten.
– Det blir spennende å se om publikum i Sør-Troms og Nordre Nordland kjenner til salmemelodiene som vi har med oss. Mye av materialet har vi framført i Nord-Troms og Tromsø, sier Liv Mæsel Rundberg og Herborg Rundberg.
På lunsjkonserten vil de musisere sammen, og det blir også solo piano. I tillegg inviterer publikum med på allsang.
I en stor musikkfamilie er det de to som er pianistene, og det er første gang det kun er de to som har konsert sammen.
– Vi gleder oss til det. Det er veldig hyggelig å bli spurt om å ha konsert i Skånland kirke, som er en flott kirke, sier Liv Mæsel Rundberg og Herborg Rundberg.
Liv Mæsel Rundberg er en allsidig kulturarbeider og har blant annet vært organist og rektor på kulturskolen i Kåfjord. Hun har jobbet med å samle inn gamle samiske, læstadianske salmer, og i 2011 ble hun tildelt Kongens fortjenstmedalje i sølv. Herborg Rundberg har gjennom mange år jobbet med samisk musikk og ga i 2010 ut soloplaten Árbi (Arv), et pianoverk basert på gamle sjøsamiske salmetoner. Fraseringen, tempoet og tonespråket fra den sjøsamiske salmetradisjonen har blitt en viktig del av hennes pianistiske uttrykk.
Lunsjkonserten finner sted i Skånland kirke torsdag 23. juli og er gratis. Det er kollekt etter konserten. Konserten arrangeres i samarbeid med Skånland kirke.

Márkomeannu 2015 arrangeres torsdag 23.–lørdag 25. juli.

lik-oss-p-facebook