Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Kunst på Márkomeannu

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

Problem by Suohpanterrorwww

Den anonyme kunstner- og artivistgruppa Suohpanterror står bak årets utstilling på Márkomeannu som åpner torsdag 23. juli kl. 18.00.

Suohpanterror med sterk kunst
Sentralt i kunsten til Suohpanterror er kampen for samiske rettigheter og motstanden mot rovdrift på naturressurser i Sápmi. Det er sterk kunst med klare budskap som presenteres på Márkomeannu når Suohpanterror kommer til festivalen med utstillinga A fighting spirit – Ei ukuelig ånd. Men også en god dose humor.

– Denne utstillinga er leken, spøkefull, alvorlig, og den forteller at vi ikke har gitt opp og aldri kommer til å gi opp, sier Suohpanterrors representant, Jenni Laiti.
Suohpanterror har blitt vist en rekke steder i Finland de siste årene, i Helsinki, Inari, Utsjok, Tampere, Mänttä og Oulu. I tillegg er Suohpanterror en del av vandreutstillingen Gállok Protest Art, som har vandret i Sverige og Finland, og vandreutstillingen Sámi Contemporary, som for tiden vises i Berlin. Med utstillingen på Márkomeannu vises Suohpanterror for første gang med separatutstilling på norsk side av Sápmi.
– Suohpanterror er glade for å vise utstillinga A fighting spirit – Ei ukuelig ånd på Márkomeannu. Dette er første gang Suohpanterror har utstilling på norsk side av Sápmi, og da passer det selvsagt bra å gjøre det på Márkomeannu, siden Márkomeannu er denne sommerens beste samiske festival, sier Jenni Laiti.

Utstillinga A fighting spirit – Ei ukuelig ånd åpner under Márkomeannus festivalåpning torsdag 23. juli og er tilgjengelig under hele festivalen fram til og med lørdag 25. juli.