Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Ordføreren overnatter ute

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

vinterbaal morktI anledning Friluftslivets år 2015, som offisielt åpnes 13. januar, ble klima- og miljøminister Tine Sundtoft utfordret av Norsk Friluftsliv til å sove ute i naturen natt til 14.januar. Ministeren tok utfordringen på strak arm, og sendte den likegodt videre til alle landets ordførere.

Og ordførerne lot ikke vente på seg. Så langt er det meldt at 120 av landets ordførere påmeldt, der iblant vår ordfører Svein Erik Kristiansen.  - Det er et flott tiltak av Norsk Friluftsliv, og jeg håper så mange som mulig fra Evenes som kan tar utfordringen og blir med. Det er viktig at alle ser gleden av å være ute i naturen også vinterstid. Jeg gleder meg, sier Svein Erik.  

Ordføreren ser fram til at bålet tennes i Vassbotn, kaffen og kakao serveres og kveldsmaten inntas.  Etter det blir det nok tid til den gode samtale og kanskje til og med noen drar i gang allsang.

På kvelden den 13. januar kl. 19.30 drar vi inn til Vassbotn og har med oss utstyr for å sove ute til 14. januar. Oppmøte ved kraftstasjonen. vi tar alle med oss ved og vi tenner bål ved gapahuken.

For de som ikke har mulighet til å ta med seg ved og utstyr selv, er vi behjelpelig. For oversiktens skyld angående kakao og kaffe, vennligst meld fra til oss i kommunen på telefon eller epost til Unn Kristin.  Vi utfordrer lag og foreninger til å motivere sine medlemmer til å delta.  

Friluftslivets år er et prosjekt som er satt i gang av Klima- og miljødepartementet, og hensikten er  «å gi økt bevissthet om friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse og bidra til økt bevissthet og økt kunnskap om allemannsretten.»   Lag og foreninger kan søke midler fra Nordland fylkeskommune til aktivitetsskapende tiltak. Søknadsfrist 1. februar. Les mer om ordningen her. Det er også mulig å søke på statlige midler for lag og foreninger som arbeider med aktivitetsfremmende tiltak for friluftsliv. Søknadsfrist 1. februar. Les mer om ordningen her.

Husk å kle deg godt ! For at du skal få best mulig friluftsopplevelse, er det viktig at du kler deg og dine etter forholdene i januar.  Langtidsvarselet lover oppholdsvær, med - 6 - 7 grader.

Programmet for kvelden er:

  • Kl. 1930 - Offisiell åpning av friluftslivets år 2015 ved kraftstasjonen -  ordføreren - allsang og forsanger er Ragnar Fronth.
  • Samtaler om friluftslivets årOrdfører Svein Erik Kristiansen
  • Servering av kakao/kaffe ved bålet - ta med grillmat/kveldsmat om du ønsker det
  • Overnattingsleir etableres
  • Allsang og gode historier ved bålet

Dette kan bli skøy og jeg ønsker deg velkommen med, avslutter ordføreren.

 Saken oppdateres fortløpende.