Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

TV-aksjonen 2014

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

Ordfører Svein Erik Kristiansen håper at mange kan bidra og har flere ledige bøsser.  Velkommen med.Søndagens TV-aksjon er det Kirkens Nødhjelp som har ansvaret for og også i år i et samarbeid med NRK. TV-aksjonen har som motto "Vann til en million». Målet er å sikre bærekraftig, rent vann til en million mennesker.

Den norske TV-aksjonen regnes som verdens største dugnad, og er verdens største innsamlingsaksjon målt i innsamlede midler per hode og antall deltakere.

I løpet av årene har NRKs TV-aksjon utviklet seg til en storstilt pengeinnsamling hvor både kongehuset, regjeringen, politikere og titusenvis av frivillige landet over bidrar.

Vann er en grunnleggende forutsetning for alt liv og all utvikling. I vårt samfunn tar vi vann for gitt, og det er ikke før vi er fri noen timer at vi legger merke til at vi tar vann som en selvfølge. I andre deler av verden bruker kvinner og barn flere timer daglig for å hente vann til familien. Når mennesker får tilgang til vann blir det mindre konflikt om denne livsviktige og knappe ressursen. Vår bidrag i Evenes kan gi store positive ringvirkninger i livene til enkeltmennesker og for hele samfunn i andre deler av verden.

Viste du at:
- I løpet av en dag bruker jenter og kvinner 200 millioner arbeidstimer på å hente vann. Dette er det samme som å bygge 28 Empire State-bygninger hver dag.
- Mangel på vann og sanitære fasiliteter krever hvert år mange flere liv enn våpen gjør i krig.
- 443 millioner skoledager går tapt hvert år på grunn av vannrelaterte sykdommer.

For 200 kroner får ett menneske tilgang til rent vann for resten av livet.

Ordfører Svein Erik Kristiansen håper at mange kan bidra og har flere ledige bøsser.  Han sier: - I Evenes trenger vi fortsatt bøssebærere til årets TV-aksjon. Vi legger som vanlig opp til å samle bøssebærere som ønsker å bidra på rådhuset fra klokken 1500 på søndag, der vil kjøreruter bli fordelt slik at forhåpentligvis vil alle husstandene i Evenes få besøk søndag ettermiddag slik at alle kan få bidra. De som ønsker mer informasjon om årets TV-aksjon kan finne det på http://www.blimed.no der kan man også registrere seg som bøssebærer.

Violet Road fra Kåfjord i Nord-Troms har laget årets TV-aksjonslåt, «People of the Sun». Denne kan du høre her.

lik-oss-p-facebook