sprsml

Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Fagbrev

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

 

skoleklasseKursene arrangeres av Folkeuniversitetet i Narvik og er beregnet på opplæring i data, lesing og skriving, og i den forbindelse kjører de inn teoristoff til fagprøven for ulike yrkesgrupper.

Kursene blir på denne måten så å si gratis for deltakerne, og den eneste de skal betale for,

er eksamensavgifter til fylkeskommunen og litteratur. Dette er et unikt tilbud som Folkeuniversitetet har prøvd ut på flere fagopplæringer med stort hell. De åpne kursene koster kr. 19900,-, så her er store penger å spare for deltakerne. De fagopplæringene de er i gang med nå, er teori til fagbrev renhold, barne- og ungdomsarbeider, helsefagarbeider, transportfaget og servitørfaget. Det kan søkes om andre fagopplæringer hvis behov.

Det kan også søkes 80 timers norskopplæring til personer som er i arbeid, og som har gjennomgått grunnleggende norskopplæring fra før. Det gis ikke midler til førstegangsopplæring i norsk. Det kan også søkes om andre kurs, som ren dataopplæring, kombinasjoner av data/lesing/skriving m.m

Folkeuniversitetet kjører undervisningene på lyd/bilde – klasserom på nett, og i vanlig klasserom. Med lyd/bilde – klasserom på nett, har de større muligheter for å få tak i lærere. I tillegg har de video og opptak av undervisningene på Itslearning, og for de som ikke kan følge undervisningene på grunn av skiftgåing, kan se opptakene i etterkant. Oppgaver blir også lagt inn på denne læringsportalen som alle får tilgang til.

Søknadsfrist for disse BKA – midlene er i begynnelsen av november, og det er viktig at vi har reelle tall på hvor mange deltakere som kan være aktuelle.

Bedriftens egenandel vil være de timene som dere bruker på informasjon og motivasjon av elever, samt eventuelt lokaler tilgjengelig hvis flere fra et distrikt vil sitte sammen. Ellers kan elevene koble seg opp på egen PC for å følge undervisningene.

Hvis dere finner ut om det er interesse, og hvor stor denne interessen er, kan vi være klar med en søknad fra høsten av. Folkeuniversitetet må selvsagt vente på svar fra VOX (februar 2015) for å se om søknaden blir innvilget før de evt. starter utdanningen. Søknaden skriver Folkeuniversitetet, og de har til nå fått innvilget ca. 80 % av det de har søkt om.

Ta kontakt med Folkeuniversitetet her.

 

lik-oss-p-facebook