Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Bli med på ordførers tur

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Nyheter

Svein-Erik-Kristiansen- 72Ordfører inviterer på tur 5. juni, bli med du og.

Turen begynner kl. 17:30, og er en kulturminnevandring langs kulturstien ved Gállogieddi samiske friluftsmuseum. Parkering på Gállogieddis parkeringsplass nede ved veien. Oppmøte på Gállogieddis gårdstun.

Kulturstien er skiltet, består av 11 poster, er ca. 2 km lang t/r og familievennlig. Turen starter på gårdstunet ved post 1 som er den store steinen som Gállogieddi har fått sitt navn fra. Herfra går man videre oppover i lia, møter spor i landskapet og får lære om samiske kulturminner og samisk historie. Post 10 er en aktivitetsløype laget av stokker og tau som særlig de unge har glede av å prøve seg på. Ikke langt fra aktivitetsløypa står gapahuken, post 8, som blir siste post på turen. Her blir det info, bålkaffe samt pølser og saft, mens man nyter den fine utsikten over markebygda og ut mot Ofotfjorden.

De som vil ha en lengre tur, kan etterpå gå videre fra gapahuken og over på turstien fra Gállogieddi til Varden, Snaufjellet 443 m.o.h., et populært turmål i Evenes Turlags Topp 20 løypenett.  
Les mer om Gállogieddi samiske friluftsmuseum, beliggenhet og kulturstien på www.vardobaiki.no 
 
Turleder: Ordfører Svein Erik Kristiansen.
Arr.: Evenes kommune, Várdobáiki samisk senter og Ofoten friluftsråd.
 
kultursti gllogieddi