Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Bogen ny cruisehavn

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Nyheter

cruiseskipDypvannskai og nærhet til flyplass gjør Bogen til ny cruisehavn.

Cruiserederiene og destinasjonsselskapene har lenge sett seg om etter ny cruisehavn, og legger nå til kai i Bogen. Dagens reisende har helt andre krav enn bare for få år siden:

Det aksepteres ikke lenger at cruisebåtene ankrer opp ute på havna og skysser passasjerer med lettbåt til kai. Opplevelser ved anløpene bør helst være av det kortreiste slaget, og endelig må avstand til flyplass være kortest mulig.

Det siste innen cruiseaktiviteten er såkalte «1/2-cruise», som innebærer at en kan delta på halve reisen. Dette forutsetter passasjerbytte nærmest mulig stor flyplass.

Johnny Burton i Carnival Cruise Lines beskriver Bogen og Evenes som helt ideell i siste utgave av CruiseExperten. Havneforholdene i Narvik og Harstad er for dårlige, opplevelser for langt unna og det er for lang vei til flyplass. Tromsø fyller de fleste kriteriene, men flyplassen er for liten til å dekke behovet ved passasjerbytte som krever store fly.

Bruker NATO-kaia
Selvsagt er det NATO-kaia i Bogen som skal benyttes. Det er inngått langsiktig avtale med Forsvarsbygg, som er villig til å forlenge kaia om det skulle bli nødvendig. Destinasjonsselskapene vektlegger også at kaia har god oppstillingsplass for buss, noe som er mangelvare andre plasser.

Midt i Opplevelsen
Med utgangspunkt i Bogen når en opplevelser med svært stor variasjonsbredde i akseptabel kjøreavstand. Det må være gode grunner for at denne skal overstige 1 time.

I tillegg har området kortreiste opplevelser som kan videreutvikles fram til 2015, når det nye tilbudet skal være på plass.

Kortreise opplevelser 
Helst skal opplevelser være av det kortreiste slaget, så langt er følgende aktiviteter i nærområdet akkrediterte:

Reingjeter for en dag:
Gállogieddi har avtale om anskaffelse av 50 rein til formålet, så langt gjenstår kun de siste formaliteter med reindriftsforvaltningen.

Gondol til Niingen:
Grunnet langvarig driftsstans har Niingen sett seg om etter andre forretningsområder. De skal nå montere skinnegang på rørgata for å frakte turister opp i spesiallaget vogn.

Fishermans Friend: 
Reisende etterspør fisketurer i tradisjonelle båter, og det er inngått avtaler med kystlagets Bårøy og Ungsmaløy samt Ariadne og Hildringstimen fra Narvik. Flere vil komme etter hvert.

- Dette er utrolig artig, ser en jublende ordfører Svein Erik Kristiansen. Dette har jeg jobbet hardt med daglig siden jeg tiltrådte. Vi må ha enda flere aktiviteter i Evenes på plass. Har du en god ide, ta kontakt med Svein Erik Kristiansen på tlf. 900 44 385 eller epost 

Som bildene viser, det er god plass:
NATO-kaia 1
NATO-kaia 2