Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Cold Response 2014

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Nyheter

militarovelseCold Response 2014 arrangeres i tidsrommet 7. - 21. mars.

Cold Response er en øvelse som involverer alle forsvarsgrenene og som gjennomføres i Norge annet hvert år. Målet er å trene på krisesituasjoner under krevende vinterforhold. Over 16.000 soldater fra 15 forskjellige nasjoner vil øve i nord-norske vinterforhold fra Tjelsund i sør, til Finnsnes i nord.

Du kommer til å se soldater, i hovedsak fra Hæren og Heimevernet, i store deler av øvelsesområdet.
Militære kjøretøy vil ferdes langs veiene og stå parkert i grøfter og busslommer. Det kommer altså til å være mer trafikk på veiene enn vanlig, og derfor kan fremkommeligheten på veiene bli noe dårligere under øvelsen.

Forsvaret kommer til å bruke løsammunisjon utenfor skytefeltene, så innbyggere som bor i treningsområdet kan derfor høre noen smell både på dagtid og om natten. Forsvaret skal unngå å trene i nærheten av barnehager, skoler og pleiehjem.

I løpet av øvelsen vil det være høy aktivitet av jagerfly, overvåkningsfly, tankfly, transportfly og helikoptre over hele treningsområdet.
Det kommer til å være mer aktivitet i fjordene enn normalt. Sjøforsvaret vil være synlig både på sjøen og ved land, både før og under trening.

> Les mer om Cold Response på Forsvarets nettsider 

Forsvaret har levert en brosjyre til alle husstander. Brosjyren kan lastes ned fra denne Dropbox-mappen. Åpne linken og deretter "Download" i høyre hjørne for å laste ned en PDF-fil: https://www.dropbox.com/sh/wssdzm4kj7d7886/Wklu1S2XYp