Ny nettside

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Nyheter

Ny hjemmeside for Evenes kommune

Jepp, her er ny hjemmeside for Evenes kommune.

Det er hverken øyne eller nettleser som spiller deg et puss. Vi har foretatt såpass kraftig oppgradering av hjemmesiden at den framstår som ny. Vi har endret design, og har ny funksjonalitet. Vi har trofaste lesere, uansett hvilken periode som vi tar ut har over 75 % besøkt oss før. Vi har derfor opprettholdt samme menystruktur som tidligere slik at det skal være enklest mulig å finne fram. Vi har også tatt med oss de fleste artikler (og alle nyhetsartikler) slik at det også kan leses gammelt nytt.

Noe av det som er nytt:

  • "Responsivt design": Før ble nettsider tilpasset datamaskinen. Nå bruker vi pcer, laptoper, nettbrett og smartphones fra et utall forskjellige leverandører om hverandre. Den nye nettløsningen tilpasser seg automatisk til hvilket verktøy som benyttes.
  • Vi har flyttet "Evenes i media" over til egen arkfane på forsiden, og håper at denne med dette er mer tilgjengelig. Dette er et verktøy som automatisk legger ut alt stoff fra nett hvor Evenes er nevnt. Du trenger derfor ikke surfe over alt for å finne nytt om oss, bruk heller hjemmesiden vår.
  • Nyhetsoppleser: Marker det du vil ha lest, og klikk på høytaleren oppe på siden, klikk på Play. Da leser vi opp teksten til deg. En funksjon vi er stolt av, særlig ettersom vi er vertskommune til Evenes syns- og mestringssenter.
  • Som toppbanner har vi valgt en av våre nasjonalhelligdommer: Evenesvika. Har du andre forslag til hva som skal pryde toppen av hjemmesiden, gi oss et tips.
  • Helt nye tjenestebeskrivelser, klikk på Tema på hovedmenyen. Her mangler noen lokale beskrivelser, og det vil det vel alltid gjøre. Dette arbeides kontinuerlig med forbedringer.
  • Bedre kobling mellom hjemmesiden og sosiale medier.
  • Bedre mulighet til å kommentere artikler på hjemmesiden, slik som denne du leser nå. Legg inn din kommentar under. For å unngå at denne flyter over av spam og Viagrareklame må vi godkjenne kommentarer, ikke for sensur.
  • Bedre mulig til å innbyggerdialog: Se "Meld inn feil og mangler" og "Innbyggerforum" under menypunktet Selvbetjening.
  • For forsiden har vi lagt ut en liten bildeserie med bilder våre lesere har sendt oss. Er det interesse for det, vil vi legge ut ukens bilde framover. Send oss i så fall bilder fra Evenes, vi legger på ukenummer, navn på fotograf og evt. navn på motiv. Bilder bør ha størrelse 600 x 300, hvis ikke ordner vi det. Bilder sendes > redaksjonen.
  • Underportaler: Så langt har vi fått til en egen nettside for dere som er interessert i politikk (Politikerportalen) og turistsiden Visit Evenes. Disse finner du sammen med øvrige portaler i rullemenyen "Kommunens nettsider" til høyre på forsiden.

Dette var noen endringer vi har gjort, og vi håper selvsagt at dette også oppleves som forbedringer. Som ellers ønsker vi tilbakemeldinger slik at vi kan bli bedre også på nett, og håper dere hjelper oss også med dette. smile

{jcomments on}