Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Internasjonal uke på Liland skole

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

od helena rasmussenwww

I forkant av Operasjon Dagsverk arrangerer ungdomskolelever på Liland Internasjonal uke med fokus på kastesystemet i Nepal.

Kastesystemet i Nepal ble innført i år 300 e.kr. av indiske konger som i perioder hersket i landet. Kastesystemet er forbudt men er i kraft fremdeles og deler befolkningen inn i ulike kaster eller klasser. Daliter og andre lavkaster opplever grov forskjellsbehandling. Hele 75 % av daliter bosatt i lavlandet er analfabeter. Daliter utestenges fra offentlige tjenester som templer, vannkraner og fester.

På programmet står blant annet Solidaritetsdag  tirsdag 23. oktober til inntekt for barn i Nepal:   -  I dag samarbeider vi med barneskolen. De går marsj, holder loppemarked, har tombola og kafé, alt til inntekt for fattige barn i Nepal, opplyser Odin Hamnes som er en av de seks ungdommene som er med i komitéen for Internasjonal uke. De øvrige er Maia Markusson, Fredrik Leiros Nilsen, Ina Anette Tverfjeld, Gard Berg Jensen og Henriette Olufsen.

od 057 odin litewww

Dagen startet med en solidaritetsmarsj fra skolen til barnehagen. Etterpå ble det kafé, loppemarked og tombola i gymsalen. Skolebarna hadde fått med seg ting hjemmefra som de loddet ut eller solgte. Gjenbruk og solidaritet hånd i hånd.  - Det har også vært gjennomført visualiseringsleker på skolen for å beskrive hvordan det er å være fattig kontra rik, fortsetter Hamnes.

Foredrag om årets OD-aksjon står også på programmet for Internasjonal uke. Selve OD-dagen er 1. november og da er ungdommen ute i arbeid for OD-aksjonen.

1.-3. klasse sang blant annet Aldri mere krig, akkompagnert av lærer Ingmar Mohaug på gitar:

1 til 3 klasse sang og lrer  ingmar mohaug akkompagnerte p gitar

Loppemarked:

od loppemarkedwww

Fornøyd med kassebeholdningen.

alvar laberg og ivan karlsenwww

Bollesalg:

od bollesalgwww