Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Feskarbonden og andre kvinnfolk framføres på ESB

Skrevet av Unn Kristin Laberg . i kategorien Nyheter

plakat feskarbonden webbilde

Fredag 17. august kl. 11 vises forestillingen Feskarbonden og andre kvinnfolk på ESB.

Forestillingen er bygd på tekster fra boka Feskarbonden og andre kvinnfolk av forfatterne Liv Marie Austrem, og Guri Ingebrigtsen, og fremstiller hverdagsliv, slit og humor blant kystens kvinner i forrige århundre presentert gjennom sanger, tekster og musikk.

- Materialet er for en stor del hentet fra Nordland (Lofoten og Helgeland). Folkeviser, barokkmusikk, fortellinger fra virkeligheten og sagn fra enda lenger tilbake enn vi kan huske. Historiene illustreres ved enkel scenisk framstilling. Musikken har en sentral plass. Vi har valgt ut religiøse folketoner, slåtter og kunstmusikk som underbygger og kommenterer historiene. Målet er en kulturopplevelse med gjenklang i den tida mange eldre har minner fra. Gripende historier fra dagliglivet som gir assosiasjoner og vekker erindringer, drømmer og tanker om egne minner, eller gir innsikt og ettertanke til oss som ikke har opplevd denne tida sjøl, heter det i pressemeldingen fra Nesna musikk- og kulturskole.

Utøverne: Solveig Lagos Andersen er sanger med opera som spesiale. Hun har hatt roller i klassiske operaer både i distriktet og ved etablerte scener, som Operafestukene i Kristiansund. Hun har som musiker og skuespiller vært med på en rekke produksjoner. Sjur Berglann er blokkfløytist med allsidig bakgrunn som musiker og lærer. Han er distriktsmusiker i Nesna. Tove Sjåfjell er pianist med lang erfaring innen mange sjangere. Disse 3 utgjør Trio Nesna som turnerte i Narvik og Tromsø med –Havlokk– i 2009/2010, og har spilt både denne og lignende forestillinger i Nesna og nabokommunene. Nå har de fått med seg Inkeri Laitinen som kommer fra Finland og spiller fiolin, både klassisk og folkemusikk.

Alle er hjertelig velkommen!    Fri entré.     Arr.: Den kulturelle spaserstokken