sprsml

Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Isfiske

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Nyheter

steinbit

Lakså Grendelag venter storinnrykk fra hele regionen når årets isfiskekonkurranse på sjøisen arrangeres kommende lørdag.

 - Stadig flere oppdager at isfiske på sjøen er spennende for hele familien. I fjor kom det deltagere milevis for å delta. Ingen unngår å føle spenningen når en tiåring fem meter unna haler opp en seks-kilos torsk – eller større, sier komiteleder Bjørn Tversland i Lakså Grendelag.

 

 

Tradisjon

Sjøisen mellom Skogøya og Lakså i Evenes er årviss. Grendelaget i Evenes har gjennom flere år bygd opp isfiskekonkurransen til å bli et fast innslag i tida omkring påske. I år skjer det 'palmelørdag' 27. mars, med påmelding fra klokka 9 til 12 og tre timers fisketid.

- Isen er solid – og i år er den kanskje mer solid enn noen gang. Så denne tradisjonen er kommet for å bli, forsikrer Tversland.

 

Boreservice

Ingen behøver å ta med isbor og anstrenge seg for å få hull på isen. Lakså Grendelag borer hull til alle.

- Vi forhåndsborer et par hundre hull tidlig om morgenen før konkurransen starter og i tillegg er vi klare til å bore nye hull på det minste vink etter ønske fra deltagerne. Så alle skal få fiske der de har best tro på resultat, lover Tversland.

 

Mange vinnere

Det konkurreres i bare en klasse der det handler om å få største fisk. Grendelaget lover fine premier til storfiskerne uansett alder. Men det er først og fremst en familiedag der de fleste premiene trekkes blant deltagerne.

- Vi ønsker at flest mulig skal vinne og oppleve et flott dag på isen, understreker Bjørn Tversland i Lakså Grendelag.

- Vi skilter fra E10 mellom Liland og Bogen for de som ikke er lokalkjent. Påmelding skjer på Lakså Grendehus og derfra er det bare noen minutter til du er i gang med fisket. Ta med juksa eller stang – eller bare solbriller og stol og opplev påskestart på sjøisen, oppfordrer Tversland.

Trenger du mer informasjon? Kontakt da Bjørn Tversland 95 78 09 25.