Råd for en trygg julefeiring

Skrevet av Stine Fedreheim . i kategorien Nyheter

Julehøytiden nærmer seg, og vi håper at alle våre innbyggere og besøkende får en hyggelig feiring.

Evenes kommunes anbefaling
Kommunen anbefaler at personer som over tid har oppholdt seg i områder med høyt smittetrykk og som har planlagt å komme på besøk til Evenes i julen tester seg 2 dager før avreise.

Nasjonale råd for en trygg julefeiring
Helsemyndighetene har publisert råd for en trygg julefeiring: Råd om julereiser, juleferiring og julehandel

Sosial kontakt
I private hjem, hager eller hytter bør man ikke ha mer enn 5 gjester i tillegg til husstandsmedlemmer. Hvis alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. To familier kan møtes selv om de har mange barn.
Begrensingen om at man ikke bør ha flere enn fem gjester, gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter.
Unge og voksne som har vært sammen med venner og i andre situasjoner der det ikke har vært en meters avstand, bør holde to meters avstand til folk i risikogruppen.

Sammenkomster og arrangementer

På private sammenkomster på offentlige steder og i leide lokaler er det en grense på inntil 20 personer. Offentlige arrangementer har en grense på inntil 50 personer på innendørs arrangement uten fastmonterte seter og inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.

Testing i julen
Personer som utvikler symptomer mens de er på besøk i Evenes, må ta kontakt med ETS medisinske senter for testing. Åpningstider for testing ved ETS medisinske senter:

Julaften :         Stengt
25 - 27/12 :     Stengt
28 - 30/12 :     Kl. 1000 - 1400
Nyttårsaften :  Stengt
1 - 3/1 :           Stengt

Pandemitelefonen 902 84 955 er åpen i romjulen (28 - 30/12) mellom kl. 1000 - 1400. Skulle du utvikle symptomer på Covid-19 utenom våre åpningstider bes du ta kontakt med legevakten. Vaktlegen vurderer videre oppfølging.

Med de beste ønsker om en god jul til alle våre innbyggere!