Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Strandryddedagen 2017

Skrevet av Per-Kaare Holdal . i kategorien Nyheter

line endre

2. - 7. mai arrangerer vi Strandryddeuka i Ofoten. Selv om den nasjonale dagen for aksjonen er 6. mai, synes vi det er like greit å gjøre en hel uke ut av det. På den måten er det en mulighet for flere å kunne delta.

Endre Antonsen, leder i Østervik Bygdelag har tatt utfordringen fra oss og vil invitere medlemmer og innbyggere i Østervik til å delta i den nasjonale dugnaden.  På foto har Endre Antonsen møte med daglig leder Line Dalhaug , HRS.

Vi har fått tilbakemelding om at flere lag og foreninger har tatt utfordringen.  Liland skole skal rydde på Liland og registerer på http://holdnorgerent.no/.  

Hva er strandryddedagen?

Strandryddedagen er en nasjonal dugnad hvor vi rydder i strandkanten. Målet er at vi skal få satt et fokus på hvor mye plast og avfall det er i havet. Og ikke viktigheten med å få ryddet dette opp.

Hvordan gjør vi det?

For å delta på Strandryddedagen oppfordrer vi at dere går inn på ryddeportalen til Hold Norge Rent. Her oppretter dere en bruker og markerer hvilken strand dere ønsker å rydde, slik at dere ikke dukker opp på en strand som allerede er blitt ryddet. Dere får tilsendt en kode på den registrerte eposten. Denne bruker dere i etterkant til å registrere hva dere har funnet.

Ta gjerne bilder mens dere rydder og av det dere finner. Last de gjerne opp på facebooksiden Hold Ofoten Rent, og skriv gjerne noen ord om hvor dere har ryddet, hva dere fant og hvordan det gikk. Vi forbeholder oss retten til å kunne bruke bildene til promotering av aksjonen, men alle bilder vil bli kreditert fotograf/innsender.

Hvor plasserer vi avfallet?

Avfallet må plasseres ved kjørbar vei og på steder hvor det er trafikksikkert for renovasjonsbilen til Hålogaland Ressursselskap å stoppe. Sekker kan derfor ikke plasseres langs veien, men må plasseres på utkjørsler langs veien hvor bilen kan stoppe. Send gjerne en epost til HRS om hvor sekkene er plassert og når dere er ferdige med aksjonen.

Har dere samlet inn større ting, eks jern eller metallskrammel, må dere kontakte Hålogaland Ressursselskap for å avtale henting av dette.

Ryddepakker

Vi har fått en del sekker og miljøvennlige engangshansker. Disse kan hentes ved henvendelse på rådhuset.Her kan ryddelag hente hansker, sekker og refleksvest til ryddeleder til ryddeaksjonen. Vi kan ikke garantere at vi har nok hansker til alle, og anbefaler derfor at de som har hansker de kan bruke om å ta disse med seg ut på dugnaden.

Dere kan også bruke svartsekker til ryddingen, men vi minner om at aksjonen likevel bør registreres og at dere informerer om hvor sekkene står.

Gjør noe ekstra ut av det

Vi håper mange tar med seg familie, venner, kolleger med ut i løpet av denne uken. Og kanskje gjør noe mer enn å fokusere på å plukke søppel. Bruk gjerne dagen til å plukke søppel, så kan dere slappe av med noe mat og drikke, lek og gøy, også rydder dere litt til.

Vårt ønsker et at Strandryddedagen skal kunne kombinere noe trivelig med det å gjøre en innsats for miljøet.  Oppfordring fra ordfører Svein Erik Kristiansen på Facebook.

Tusen takk til alle som drar ut for å rydde, og ønsker dere lykke til under vårens dugnad!

lik-oss-p-facebook