sprsml

Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Articles Tagged ‘Friluftsliv’

Folkehelse

Kultur- og folkehelse

Folkehelse-fra-Butind>> Folkehelseloven gir kommunene utvidet ansvar for å arbeide med folkehelse.

Evenes kommune har inngått egen avtale med Nordland fylkeskommune om folkehelsearbeid. I denne fasen av arbeidet vil vi prioritere arbeid rettet mot barn og unge og den eldre del av befolkningen. På sikt ønsker vi å forene tiltak for disse to målgruppene.  

Her er vår kartlegging av helsetilstanden:  pdf Kartlegging av helsetilstanden 2016 (2.91 MB)

Vi tar i mot gode innspill til tiltak for folkehelse i Evenes, >> ta kontakt med folkehelsekoordinator

Friluftslivskommunen

FriluftslivILLBanner

I Evenes går man på tur. Evenes Turlag, har ekspandert til ca. 800 medlemmer de siste årene. Turlagets motto er «Naturglede for alle» der turmålene Topp 20 ikke er de aller høyeste toppene men turmål folk flest kan nå. Antall besøk på lagets turmål er da også svært høyt. I tillegg til dette driver Ski- og trimgruppa i Liland IF et løypenett i Lilandsfjellet som brukes aktivt. Skolen er i umiddelbar nærhet til dette løypenettet og bruker det som turområde og uteskole ved behov gjennom skoleåret. Lokalt næringsliv er også en viktig samarbeidspartner og bidrar til gjennomføringen av ulike arrangement og tilretteleggingsprosjekt. 

Foto i midten øverst er tatt fra Sauen og reinrosen står i full blomst. Takk til Åsbjørg Leiros for lån av foto. 

Ordførers tur til Varden Veggfjellet

Fredag 18.august går Ordførers tur til Varden Veggfjellet, et samarbeid mellom Evenes Syn- og mestringssenter, kommunen og friluftsrådet. Mer info kommer, starttidspunkt osv.

Strandvatnet friluftsområde

Strandvatnetbannerwww

Etter vel 10 min kjøring fra Evenes Flyplass mot Narvik kommer man til Bogen i Evenes. Fjelltoppene Niingen (1073 moh) og Domingen (782 moh)  ses når man passerer langs E10. Strandvatnet (5 moh) er kommunens mest attraktive friluftsområde og ligger lett tilgjengelig rett bak kommunesenteret Bogen.

Vi serverer bålkaffe

blkaffeTirsdag 1. desember kl. 12:00  blir det offentliggjort hvem som er årets friluftskommune. Vi byr på bålkaffe utenfor rådhuset mens vi venter.