Best når det gjelder

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Rådmannens blogg

Brukervurdering: 5 / 5

Sjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktivSjerne aktiv

brannmann72Skolebrannen bekrefter at Evenes er best – også når det gjelder.

3. januar kl. 06:32 ble jeg vekt av telefon fra ordfører, som rutinemessig hadde fått melding om brannen. Jeg sprang ut på veranda i bare gaura, og så straks at telefonen ikke var et triks for å få meg tidlig på jobb. Min neste telefon var – noe mer velkledt - til den all tids nærværende rektor, og fikk bekreftet at hun så absolutt var nærværende. På brannstedet.

Neste treff med den nærværende rektor var at hun sto utenfor bilen min, og snakket på direkten med NRK Bodø som spurte om brannårsaken. Samtidig som flammene sto 10 meter til værs. «I søte heite» (supplert av et sterkt hjelpeverb), sa jeg høyt til meg selv. «Hva kan det komme av at 80 % av glupingene havner i media»? Brannforløpet ellers kjent fra media, og brannfolket har fått >>velfortjent honnør for jobben.

Trivelig frokosttreff
Grunnet mulig giftig røyk, ble vi i nabolaget evakuert av politiet med tilbud om opphold på omsorgssenteret. En erfaring rikere. Jeg har også inntrykk av at nabolaget stilte opp, og avhjalp politiet med naboevakuering.

Nattevaktene våre har til vanlig på denne tiden høyt fokus på andre oppgaver enn mulig nye frokostgjester, og de fikk hendene fulle. Det tok de på strak arm og med glimt i øyet. Jeg låner nabo Kjell Nordstrøms ord til Fremover 4.1.2017:

"..han retter en stor takk til de ansatte på sykehjemmet på Liland. – De var fantastiske. Vi fikk full frokost på sykehjemmet etter at sykebiler hadde kjørt gjennom gatene med sirener for å alarmere oss som er naboer til skolen, sier Nordstrøm. – Vi ble virkelig godt tatt vare på".

Jeg var i området da evakueringen ble opphevet, og en nabo på hjemvei smilte til meg og sa: «Dette må vi gjøre oftere».  Vedkommende så at dette var til å misforstå, og tok seg pent inn.

Jepp, selvfølgelig!
har vært gjennomgangstonen hele tiden etterpå. Alle ansatte har stilt opp, noen på fridag. De har vært løsningsorienterte, tatt initiativ og vist ansvar på en helt fantastisk måte. Åpenbart gode løsninger har blitt iverksatt uten nærmere utredninger. Uansett spørsmål har svaret vært før spørsmålet var ferdig: Selvsagt!  Ansatte ved flere tjenesteområder har jobbet iherdig, skulder ved skulder, for å få dette til. Byggmester Bob med sitt «Yes, we can» blir bare smågutten her.

Hadde noen sagt på onsdag at vi skulle ha skolen i gang fra kommende mandag, så ville jeg undersøkt ledig behandlingskapasitet for vedkommende.

Uten at vi har gjort dette på Evenesmåten: kommune og lokalsamfunn drar lasset i lag, kunne vi aldri begynt ordinær undervisning etter bare 3 skolefrie dager.

Fra min stol
er det god grunn til å si at jeg er mektig stolt av å være en del av et så flott lag. Et vinnerlag.

>>Oversikt blogginnlegg.