sprsml

Logg inn

Logg inn til din konto

Brukernavn *
Passord *
Husk meg

Stolt av Márkomeannu

Skrevet av Steinar Sørensen . i kategorien Rådmannens blogg

markomeannuÅrets Márkomeannu er knapt over, men jeg våger et forskudd på evalueringa med en skikkelig tommel-opp. Evalueringa vil sikkert avdekke noen forbedringsområder, skulle bare mangle.

Festivalen har hatt et lite pusteår (fjorårets aktiviteter kan neppe kalles det), og er nå sterkt og tydelig tilbake.

Bredt program
Bare programmet er egnet til å ta pusten fra de fleste, og det står respekt av å gjennomføre så mange og forskjellige aktiviteter samtidig. Det er selvsagt å ta det for langt å referere hele programmet, men ta en titt da vel: http://www.markomeannu.no/wp/program/

Herfra merkes med bredt smil en klar profil i tilbudet mot barn og unge, men også variasjon og bredde i det hele tatt.

Den som ikke finner noe som helst av interesse på Márkomeannu bør ta med en bunke Se & Hør fra venterommet og legge på nattbordet. Og holde senga. Ikke noe galt med Se & Hør, men da er interessefeltet i beste fall smalt.

Behersket vrede
Festivalens profil minner oss på begrunnet samiske vrede. Ikke slik at det overdøver profileringen, men likevel en berettiget påminnelse til alle oss som representerer overmakta og de miljøene som har stått for diskrimineringen gjennom mange år. Jeg håper likevel at dette budskapet ikke overdøver annen profilering i årene som kommer, jeg tror at samisk språk og kultur er bedre tjenet med et forsoningens preg.

God info
Jeg er mottaker av presseinfo fra festivalledelsen, og har ikke manglet sommerlektyre. Det er også grunn til å berømme festivalen for god info underveis, både på hjemmeside og bruk av sosiale medier. Beklageligvis får jeg få treff på festivalen i nyhetsfeederen vår, det skyldes ikke infoarbeidet. Jeg håper dette skyldes ukyndige vikarer på desken, og ikke en redaksjonell linje fra media. Men det er grunn til å ønske flere redaktører «God bedring».  

Sponsorer på plass
Jeg kjenner til at festivalen over år har drøftet bruk av sponsorer og hatt ulikt syn på dette, i år var dette på plass og fikk profilere seg på festivalen. Ikke skjemmende på noen måte. Jeg er stolt av at lokalt næringsliv som Ofoten sparebank og Evenes kraftforsyning stiller opp, og jeg tror den positive profileringen er verdt pengene.

Herfra vurderes likevel festivalen som moden for å oppsøke næringsliv med større økonomiske muskler og nasjonalt nedslagsfelt. Sponsing er ikke almisse, men bør tjene begge parter som gjensidig ønsker å bli identifisert med hverandre. Hurtigruten kan være eksempel på slik sponsor, men det er mange flere der ute.

Fra min stol
rettes en stor tommel-opp for Márkomeannu, og en lang pekefinger til politisk miljø: Márkomeannu bør på statsbudsjettet. Ikke som sovepute for fortsatt kreativt godt arbeid, men som bidrag til å sikre festivalens framtidige eksistens. 


Oversikt blogginnlegg